7 İstanbul taşıdı

Düzenleyen:
7 İstanbul taşıdı

Ekonomi Haberleri

Turistlerin gezme, düğün fotoğraflarının gözde mekânı olan, 29 Ekim 2013'te açılan Marmaray, iki yılda İstanbul'un nüfusunun 7 katı kadar, yani tam 105 milyon yolcu taşıdı

"Asrın Projesi" olarak nitelendirilen ve Cumhuriyetin ilanının 90. yılında açılan Marmaray, 29 Ekim 2013'ten bugüne kadar geçen iki yılı aşkın sürede 105 milyon yolcu taşıdı. Marmaray, sadece İstanbulluların kullandığı bir ulaşım aracı değil, aynı zamanda sosyal bir faaliyet. Yerli ve yabancı birçok turistin ilgisini çeken, sırf görmek için milyonlarca kişinin kullandığı Marmaray'ı evlenenler, özel bir gün yaşayanlar da kullanarak ilginç görüntülere sebep oluyorlar. Önceki dönem bakanlığı sırasında açılışı yapılan Marmaray'la ilgili bilgi veren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, günlük ortalama bir kent nüfusu kadar, yani 190 ile 210 bin civarında yolcu taşındığını ifade etti. Günün yoğun saatlerinde yolcu sayısının 27 bin seviyelerinde olduğunu anlatan Yıldırım, "Bugüne kadar 105 milyon yolcu taşındı. Bunun 55 milyonu Avrupa'dan Asya'ya, yaklaşık 50 milyonu ise Asya'dan Avrupa'ya taşındı. İstanbul nüfusunun yaklaşık 7 katı kadar yolcu Marmaray ile kıtalararası seyahat etti. Günde 333 tren seferi yapıldı" dedi. Yolcu yoğunluğunun düşük olduğu saatlerde 8 adet 5 vagonlu dizi seferler gerçekleştirildiğini dile getiren Yıldırım, "Yoğun saatlerde ise 2 adet 5 vagonlu set birleştirilerek 10 vagonlu setler çalıştırıldı. Açılışından bugüne kadar karşılıklı 212 bin 280 sefer gerçekleştirildi. Bu seferlerde 2 adet 5 vagonlu set birleştirilerek 10 vagonlu setler çalıştırıldı" dedi. Bu proje, Abdülmecit ve Abdülhamit Han’ın projesini de yaptığı ‘hayallerden’ biriydi.

Düğün ve gezi için de gözde

 Marmaray, sadece bir ulaşım aracı değil. Bakan Yıldırım'ın verdiği bilgiye göre turistlerin özellikle kafile olarak gezi talebinde bulunduğu Marmaray, İstanbul'un 'gezilecek yerler' listesinde de yerini alıyor. Düğün fotoğrafçılarının da vazgeçilmez noktalarından olan Marmaray'ın en kalabalık 'gelin-damat' grubu, Bağcılar Belediyesi'nin Düğün Şöleni'nde dünya evine giren 48 çift olmuştu. Yeni evli çiftler, Kazlıçeşme İstasyonu'ndan Üsküdar'a geçerek nostaljik araçlarla İstanbul turu da yapmıştı.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...