Zamlar yılbaşından önce gelebilir

Düzenleyen:
Zamlar yılbaşından önce gelebilir

Ekonomi Haberleri

Meclis aralık sonuna kadar ekonomi yasaları üzerinde çalışacak. Bunların arasında SSK ve Bağ-Kur emeklilerin maaş zamlarının yılbaşı öncesi yapılması, polislerin ek gösterge artışları da yer alacak.

Meclis’in yeni dönemde öncelikli mesaisini ekonomi yasaları oluşturacak. 3 aylık dönemi içeren geçici bütçenin görüşmelerine bu hafta Meclis Plan Bütçe Komisyonu’nda başlanacak. Stopajda sürenin 5 yıllığına uzatılmasına ilişkin yasa tasarısı da Meclis’e sunularak aralık ayı sonuna kadar yasalaştırılacak. Seçim taahhütlerinin takvime bağlayacak olan Eylem Planı’nın bu hafta açıklanması beklenirken, Eylem Planı çerçevesinde SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarında yapılacak artış, polislerin ek göstergelerinin 2200’den 3000 çıkarılması konusunda verilen taahhütlerinde yer aldığı bir dizi düzenlemenin de aralık ayı içinde öncelikle Meclis’e sevk edilerek komisyonlarda görüşmelerine başlanması bekleniyor. Meclis’te bu hafta Plan Bütçe Komisyonunda görüşülmesi beklenen geçici bütçe 3 aylık sürede kamu kurumlarının harcama yapabilmesine ve kamu gelirlerinin toplanmasına imkân verecek. Geçici bütçe bu hafta komisyondan geçirilerek gelecek hafta genel kurula indirilecek.

TAKVİME BAĞLANACAK

Meclis’e sevk edilme aşamasına gelen diğer bir tasarı ise uygulama süresi 31 Aralık 2015’te biten stopaj uygulaması olarak bilinen menkul kıymetler ve diğer sermaye piyasası araçları gelirlerinin vergilendirilmesi rejimine ilişkin kaynakta kesinti uygulamasına imkan sağlayan mevcut uygulamanın süresi 5 yıl uzatılacak. Söz konusu tasarıda ayrıca, yine süresi 31 Aralık 2015’te biten dahilde işleme izin belgesi kapsamında yurt içinden alınan malların KDV’siz teminine imkan veren uygulamada süre uzatımına gidilecek. Seçim beyannamesi, Hükümet Programı’nda yer alan reform ve taahhütleri bir takvime bağlayacak olan Eylem Planı’nın da bu hafta Başbakan Davutoğlu tarafından açıklanması bekleniyor. Reform ve taahhütleri 3, 6 ay ve bir yıllık takvime bağlanacak Eylem Planı’nda her reforma ilişkin hangi bakanlık ve kurumların sorumlu olduğu ve ne kadar sürede gerçekleştirileceği yer alacak. Taahhütlerin maliyetleri ise Eylem Planı’nda yer almayacak.

Star

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...