Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rus milyarderden Putin'e Türkiye resti

Düzenleyen:
Rus milyarderden Putin'e Türkiye resti

Ekonomi Haberleri

Lukoil'in patronu Rus milyarder Alekperov, yatırımda ambargo tanımıyor.

Putin'e yakınlığıyla tanınan işadamı, İstanbul Levent'teki Edition Hotel'i satın aldı.

Moskova-Ankara restleşmesini dış ticarete taşıyan Rusya'nın ambargo silahı, ülkenin ünlü işadamına işlemedi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığı ile bilinen dolar milyarderi Vagit Alekperov, İstanbul'da otel satın aldı. Para dergisinin haberine göre Rus oligark, Azeri işadamı Mübariz Mansimov'a ait Edition Hotel için el sıkıştı. Palmali Grubu'nun patronu Mansimov, 2003'te satın aldığı Levent'teki eski HSBC Genel Müdürlük binasını 2010'da Edition Hotel olarak hizmete açmıştı. Kendisi de Azeri kökenli olan ve Lukoil'in patronu Alekperov, böylece Türkiye'deki ikinci yatırımını yapmış oldu. Lukoil, 2008'de enerji şirketi Akpet'i yaklaşık 500 milyon dolara satın almıştı. Para'nın haberinde ayrıca Mansimov'a ait Bodrum-Yalıkavak'taki Palmarina Hotel'in de Rus oligark tarafından devralındığı bilgisi yer aldı.

ÜNLÜ MARKALARI GETİRDİ

Lukoil, Türkiye'de ses getiren yatırımlarıyla tanınıyor. Cipriani ve Billionaire gibi dünyaca ünlü restoran ve kulüpleri Türkiye'ye getiren şirketin bundan sonraki yatırım planları merak konusu. Şirketin patronu Vagit Alekperov, 12.3 milyar dolarlık servetiyle Rusya'nın önemli işadamlarından biri.

145 MİLYAR DOLARLIK DEV

Zenginler listesinde Rusya'da 8, dünyada ise 114'üncü sırada yer alan Vagit Alekperov, ses getiren satın alımlarla dikkat çekiyor. Rusya ham petrol üretimin yüzde 16.6'sı, rafinajının ise yüzde 16.5'ini gerçekleştiren Lukoil, 145 milyar dolarlık ciroya sahip bir dev. Şirket daha önce de bin 300 istasyonu bulunan ABD'li Getty Petroleum adlı firmayı satın almıştı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...