Çelik: Nasırlı elleri mağdur etmeyiz

Düzenleyen:
Çelik: Nasırlı elleri mağdur etmeyiz

Ekonomi Haberleri

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan krizde ‘Türkiye’nin eli nasırlı insanlarının’ mağdur edilmesine izin vermeyeceklerini belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, ürünler için birçok seçeneği değerlendireceklerini kaydetti.

Yücel Kayaoğlu ANKARA
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Rusya ile Türkiye arasında yaşanan krizde üreticinin mağdur olmaması için alternatif pazarlara yönelme ve iç piyasada tüketilmesine kadar birçok seçeneğin gündemlerinde olduğunu söyledi. Bakan Çelik, sınır ihlali yapan Rus uçağının düşürülmesinden sonra iki ülke arasında yaşanan krizi değerlendirdi. Çelik şu mesajları verdi:
“Rusya ile yaşanan krizde bakanlık olarak her şeye hazırlıklıyız. Ben sorunun çözülmesi için bir süre beklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Biz restleşmeden yana değiliz. Türkiye’nin Rusya’ya yaptığı ithalat ve ihracat belli. Sorun çözülmezse, biz de karar alıp alternatif ülkelere yönelebiliriz ama inşallah o noktaya gelmeden sorun çözülür diye düşünüyorum." Ekonomi Bakanlığı, Hazine, Tarım Bakanlığı ve ilgili tüm bakanlıkların sorunun çözümü için sürekli bir araya geldiğini belirten Çelik, "Yaş sebze ve meyve üreticisini ilgilendiren yanı 800 milyon dolarlık bölümü. Bu ürünün Rusya tarafından alınmaması durumunda alternatif ülkelere yönelmekten iç piyasada tüketmeye kadar birçok seçeneği değerlendiririz. Sonuçta bunun Türkiye’nin eli nasırlı insanlarının mağdur edilmesine izin vermeyeceğiz. Bir ay içerisinde farklı gelişmeler olur diye umuyorum. Rus halkının da bundan olumsuz etkilenmesi söz konusu olacak. Ayrıca Avrupa ülkelerinin Rusya’ya ambargo uyguladığı dönemde Türkiye onlara pencere açmasaydı, ciddi sıkıntılar yaşanacaktı. Olay daha çok sıcak. Doğru şeyler söyleyip biraz zaman tanımak gerekir. Umarım, soğukkanlılıkla halledilir” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...