İş hayatında başarılı olmanın sırları

Düzenleyen:
İş hayatında başarılı olmanın sırları

Ekonomi Haberleri

Profesyonel iş hayatında en önemli ilkelerden biri sorunun değil, sonucun parçası olmaya özen göstermektir.

Sonuç yolunda ilerlerken karşılaştığınız sorunlarda her zaman rol almak zorunda olmadığınızı fark etmelisiniz. Başarı fırsatlarını yakalamak için risk faktörünü kullanmaktan korkmayın. Azıcık cesaret edip, minik risk alıp ve 'yaparım ben' deyip kendinizi sonucun ellerine bırakın.

Sonuç odaklı olun

Yaptığımız işte başarılı olmanın şartı "sonuç” demektir. Sonuç ise, yaptığımız işte hedefi tam ortasından vurmaktır. Bir çeşit "anlık hedefe kitlenmek” diyebiliriz. Sonuçlandıramadığımız her işin bedelini ise başarısızlıkla öderiz. Kendimize her zaman sorunun değil sonucun parçası olmanın hazzını yaşatalım.

Hedefinize kitlenin

Işığınızı yakalamak için hedefiniz olsun ve o hedef doğrultusunda en iyisi olmak için çalışın. Motivasyonunuzu düşürmek isteyenlere en güzel cevap, onları görmezden gelerek hedefinize doğru emin adımlarla yürümektir. Sizi gittiğiniz yolun doğru olmadığına inandırmak isteyenler çıkabilir; onlara sağır olun yolunuza yürümeye devam edin.

Kendinize güven ile başarının kapılarını aralayın

Güven, en büyük güçlerden biridir. İş hayatındaki başarılarınız kendinize olan güveninizin artmasına neden olur. Sadece kendinize inanın. Doğru yolda ilerlediğinize inandığınızda özgüveniniz artar. Güven sayesinde önünüze çıkan engellere karşı mücadele edebilme gücü yakalarsınız.

Doğru bir imaj yaşatın

Hangi sektörde olursanız olun giyimlerinizi ona göre seçmeniz konumunuz ile ilgili hakimiyetinizi ortaya çıkarır. Ancak başarılı bir imaj ile iş dünyası profesyonellerini etkileyebilirsiniz. Karşı tarafı ikna etmede önemli bir yere sahip olan statülerden imaj unsuru, özgüveninizi artıran faktörlerdendir.

Fırsatları yakalamak için ışığınızı takip edin

İş hayatında zorluklarla karşılaştığımızda her zaman olumlu düşüncelere sahip olmak en zor anı bile kurtarabilir. Karşınıza çıkan her işin, sizin için bir basamak olduğunu unutmayın. Önünüzdeki fırsatları yakalamak için çabalayın. Beklenmeyen işler sizin için dönüm noktası olabilir.

Cesur olun, risk alın

Işığınızı yakalamak için cesaret faktörünü sıkça kullanmalısınız. Cesaret başarı yolcuğunuzda hedefe ulaşmanın en önemli noktalarındandır. Biliyormuş gibi yapın. Size verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmek için işi öğrenmemenize hiçbir sebep olmadığını unutmayın. Başarı mücadelenizde en iyisi için risk alıp yola çıkın. Bazı durumlarda risk almak bulunduğunuz konumdan daha iyi bir statüye gelebilmeniz için fırsatlar yaşatır. Işığınızı takip edin; size en iyi yolu gösterecektir.

İletişimin önemini hatırlayın

İletişim, hayatın en temel noktasıdır. Beden hareketlerinizden başlayarak sözlü, yazılı, görsel her şey iletişimin bir parçasıdır. İletişim, iş hayatında sorunları anlamamıza ve onların çözümüne dair ipuçları yaşatır. Karşımızdaki müşterimiz, çalışanımız bile olsa her iki tarafın birbirini anlamasında problemleri ortadan kaldırır. İletişim kurarken kendimizi karşı tarafa nasıl aktardığımız da önemlidir. Yapılması muhtemelen bir hatanın önüne geçebilir.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...