S&P'den 4 ülkeye not teyidi

S&P'den 4 ülkeye not teyidi

Ekonomi Haberleri

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), İngiltere, Fransa, Ukrayna ve Bulgaristan'ın kredi notlarını ve not görünümlerini teyit etti.

S&P'den yapılan yazılı açıklamalarda, İngiltere'nin "AAA", Fransa'nın "AA", Ukrayna'nın "B-" ve Bulgaristan'ın "BB+" seviyesindeki kredi notlarının teyit edildiği bildirildi.
İngiltere'ye ilişkin raporda, ülkenin Avrupa Birliği'nden (AB) çıkma ihtimalinin başta finans ve ihracat sektörü olmak üzere tüm ekonomi için risk teşkil ettiğine işaret edildi. İngiltere'nin gelecek yıl içinde yapılması planlanan referandum sonucunda AB'den çıkmasının kamu finansmanını zorlaştıracağı ve İskoçya'nın bağımsızlık taleplerini yeniden gündeme getireceği görüşlerine yer verilen raporda, ülkenin not görünümünün "negatif" olarak korunduğu belirtildi.
S&P'nin Fransa'ya yönelik açıklamasında ise ülke ekonomisinin kredi notunu desteklemesine karşın kamu borcuna ilişkin risklerin "negatif" not görünümüyle yansıtıldığı ifade edilirken "Hükümetin 2015'te bütçe hedeflerine ulaşacağını öngörüyoruz, ancak 2017 ve 2018 bütçe hedefleri risk altında" değerlendirmesinde bulunuldu.
Öte yandan, Ukrayna hükümetinin ciddi ekonomik daralmaya rağmen yapısal reformları uygulamaya koyduğu kaydedilen diğer raporda, 2016 yılına ilişkin bütçenin henüz sonuçlandırılamamış olmasının ise ekonomiyi olumsuz etkileyebileceği belirtildi.
Kredi notu "B-" ve not görünümü "durağan" olarak teyit edilen ülkedeki mercilerin vergi reformuna ilişkin yasa tasarısı üzerinde anlaşma sağlaması gerektiğini kaydeden S&P, zayıf büyüme ve öngörülemeyen mali programın ekonomi için belirsizlik oluşturduğunu vurguladı.
Bulgaristan'a ilişkin değerlendirmede ise ülke ekonomisinin bu yıl hükümetin desteğiyle yüzde 3 büyüyeceği tahminine yer verilirken, buna karşın finans sektöründeki kırılganlıkların devam ettiğine işaret edildi.
Derecelendirme kuruluşu S&P, Bulgaristan'ın "BB+" seviyesindeki notunu ve "durağan" not görünümünü korudu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...