Yüzde 80’i tamamlandı, Mayıs'ta ilk tren gelecek

Düzenleyen:
Yüzde 80’i tamamlandı, Mayıs'ta ilk tren gelecek

Ekonomi Haberleri

Cengiz-Limak ve Kolin İnşaat ortaklığı ile yapımı süren Ankara tren garında 6 şeritli demir yolu ile 140 odalı otel, ofisler, toplantı salonları ve 185 mağaza bulunacak

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, toplamda 235 milyon dolara mal olan Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı’nın (YHT) yüzde 80’ini tamamladıklarını söyledi. Özdemir, Ankara YHT Garı’nın tanıtım toplantısında, mayıs ayında açılışını planladıkları söz konusu garı sadece bir ulaşım istasyonu olarak değil; alışveriş, konaklama, toplantı merkezi ve şehrin en orta yerinde bulunan buluşma noktası olarak planladıklarını kaydetti. Yap-İşlet-Devret projesi olan Ankara YHT Garı ihalesini 2013’te Cengiz-Kolin-Limak olarak 19 yıl 7 ay işletme süresi teklif ederek aldıklarını anımsatan Özdemir, toplamda 235 milyon dolara mal olan projenin bugün itibarıyla yüzde 80’ini tamamladıklarını dile getirdi.

Türkiye ATG’de kesişecek
Günde yaklaşık 100 bin kişinin ziyaret edeceği tren garında 140 odalı otel, 185 perakende alanı ve 2 bin 500 araçlık bir kapalı otopark olacağı bilgisini veren Özdemir, şu anda Ankara, Eskişehir Konya ve İstanbul yüksek hızlı tren seferlerinin yapıldığını, 2016’da bunlara Bursa, İzmir ve Sivas yüksek hızlı tren bağlantılarının da ekleneceğinin altını çizdi. Özdemir, takip eden yıllarda ise Antalya, Adana, Erzincan ve Kars bağlantılarının da açılmasının planlandığını belirtti. Özdemir, Ankara metrolarından önemli bir istasyonun da Ankara YHT Garı ile irtibatı olacağını belirterek, ayda 3 milyon, senede de 35-36 milyon yolcu beklediklerini kaydetti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...