HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Müjde! O paralar geri alınacak

Düzenleyen: /
Müjde! O paralar geri alınacak
Atm, Hizmet Bedeli, Haber

Ekonomi Haberleri

ATM'lerden çektikleri nakit veya taksitli kredilerden "Hızlı para hizmet bedeli" altında kesilen paralarını geri alabileceklerini söyledi.

Bursa'da dernek binasında basın toplantısı düzenleyen TÜDEF'e bağlı olan Bursa Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, ATM'lerden çektikleri nakit veya taksitli kredilerden, "Hızlı para hizmet bedeli" adı altında kesilen paranın geri alabileceği açıkladı. Muğla’da yaşayan Nizamettin Eşiyok'un, kredi kartı üzerinden bir bankadan aldığı 13 bin 500 TL krediden 921,38 TL parasının 'Hızlı para hizmet bedeli' adı altında kesilmesinin ardından bu paranın kendisine ödenmesi için Menteşe İlçesi Hakem Heyeti'ne başvuruda bulunduğunu açıklayan Sıtkı Yılmaz, şunları söyledi:

'ZORUNLU MASRAF' OLARAK KABUL EDİLEMEZ

 "Hakem heyeti tüketicinin aleyhine karar vermiş. Bunun üzerine Nizamettin Eşiyok, tüketici mahkemesi sıfatıyla Muğla 1.Asliye Hukuk Mahkemesi'ne hakem heyetinin verdiği bu kararının iptali için başvuruda bulunmuş. Mahkeme bilirkişiden görüş istemiş, Uzman bilirkişi; tüketicinin 'hızlı para kredisi' ne yönelik alınan işlem bedeli konusundaki itirazını haklı bulmuş. Bunun üzerine İzmir 6.Tüketici Mahkemesi 'de bilirkişi raporuna itibar etmiş ve söz konusu masrafın 'zorunlu masraf' olarak kabul edilmeyeceği, haksız ve hukuksuz bir uygulama olduğuna karar vermiş, bu kesintinin haksız yere yapıldığı ve davacı hesabına iadesinin gerektiği' yönünde görüş belirtmiştir" dedi.

KESİNTİLERİ İSTEYEBİLECEKLER

Sıtkı Yılmaz bu kararın dikkate alınarak diğer tüketicilerin, son on yıl içersinde bu şekilde çektikleri paralardan alınan kesintileri isteyebileceklerini sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...