Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yerli otoda cip faslı

Düzenleyen:
Yerli otoda cip faslı

Ekonomi Haberleri

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kanal 24 televizyonunda yerli otomobil projesine ilişkin soruları cevaplandırdı.

Işık, 2020 yılından önce seri üretime geçmiş, halkın beğenisini kazanacak bir Türk markasıyla, fikri mülkiyet haklarının ülkeye ait olduğu, teknolojisinin Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) liderliğinde geliştirildiği ve üretiminde en az yüzde 85'inin Türkiye'de yapıldığı yerli otomobili yollara çıkaracaklarını ifade etti. Yerli otomobilin 4 prototipi bulunduğuna değinen Işık, “Prototiplerin 3’ü hazırdı. Şimdi crossover yani halkın çok kullandığı tabirle cip dediğimiz prototip de, 22 Aralık'ta hazır olacak. Yine kamuflajlı olacak, hatları belli olmayacak” dedi. Bakan Işık, “Hedefimiz, 2018 İstanbul Autoshow'da aracımızın tasarımıyla, teknolojisiyle tüketicimizin, halkımızın beğenisine sunulması. Yerli otomobili kamuflajsız, son haliyle orada görebiliriz” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...