Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kusursuz sürücüye ağır fatura! Poliçe bedeli düşeceğine...

Düzenleyen:
Kusursuz sürücüye ağır fatura! Poliçe bedeli düşeceğine...

Ekonomi Haberleri

Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Doğan Şen, "Üst limit uygulamasından şirketlerin zarar etmesi üzerine, hasar yapmayan kişilerin primleri yükseltilerek kayıp kapatılmaya çalışıldı" dedi

Son dönemde sürücülerden, "kusursuz araç kullandıkları halde sigorta prim ücretlerinin arttığı" yönünde şikâyetler artıyor. Acenteler ise hem maddi hasar hem de can kaybı tazminatı gibi büyük maliyetlerle karşı karşıya kalan sigorta şirketlerinin, açıklarını, sürücülerin genelinden çıkarmaya çalıştığını ifade ediyor. Özellikle ticari araçların trafik sigortası poliçelerinde ekim ayında üst limit uygulamasına geçilmesi de beraberinde bir takım sıkıntıları getirdi. Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Doğan Şen, "Örneğin bir kamyonetin primi, üst limit uygulaması gelmeden önce 8 bin liraya kadar çıkıyordu. Caydırıcı oluyordu. Bu kalkınca, hasar yapsa da yapmasa da maksimum ödenen bedel 2 bin lira. Sigorta şirketleri aldıkları 2 bin lira primle 10 bin liralık hasarı gideremedikleri için, bu sefer hasar yapmayan kişilerin primlerini yükselterek bu zararı karşılamaya çalıştı. Yani kusurlu araç sürücüsünün sigorta priminin; kusursuz, hiç kaza yapmayan araç sahibinin üzerine yüklenmesi söz konusu oldu. Çünkü hasar yapsan da maksimum ödeyebileceğin prim belirli. Oraya bir sınırlama getirildi. Şirketler tarafından acentelere poliçe başına verilen komisyon da yüzde 15'ten 4'e indirildi. Bu durum sigorta acentelerini de vatandaşı da mağdur ediyor" diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...