İstanbul, mega projelerle dünyada ilk 20'ye girdi

Düzenleyen:
İstanbul, mega projelerle dünyada ilk 20'ye girdi

Ekonomi Haberleri

İstanbul, küresel ticari gayrimenkul faaliyetlerinin odağında bulunan şehirlerin yer aldığı "Global300" araştırmasında; dünyada 20'nci, Avrupa'da 4'üncü oldu.

Listenin ilk dört sırasında "süper şehirler" olarak nitelendirilen Tokyo, New York, Londra ve Paris bulunurken; İstanbul da Washington DC, Hong Kong ve San Francisco gibi şehirlerle birlikte ikinci 10'da yer aldı. Boston, Sydney ve Frankfurt gibi şehirler ise sıralamada üçüncü 10'da yer alarak İstanbul'un altında kaldı. Araştırmada, İstanbul'un hızlı büyüyen ekonomisi ve nüfusundan aldığı güçle; Londra, Paris ve Moskova ile Avrupa'nın dört mega şehrinden biri olma yolunda ilerlediğine işaret edildi. İstanbul'a hava yoluyla gelen yolcu sayısının, son beş yılda ikiye katlanarak 80 milyonun üzerine çıktığı vurgulanan araştırmada, şehrin bir ulaşım merkezi olarak öneminin günden güne arttığı kaydedildi. Araştırmada İstanbul'a yapılan yatırımların, yeni metro hatlarının yanı sıra Boğaz'a yapılan 3. köprü ve 3. havalimanı ile sürdüğü aktarılarak, şehirdeki A sınıfı ofis stoğunun gelecek üç yıl içinde yüzde 57 artmasının beklendiği bildirildi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...