HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Çiğ süt market raflarına çıkıyor

Düzenleyen: /
Çiğ süt market raflarına çıkıyor
Süt, Çiğ Süt, Haber

Ekonomi Haberleri

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, pastörize süt kullanmayı sevmeyen, günlük süt tercih eden tüketicilere özel yeni bir pazar oluşturmak için çalışmalarını hızlandırdı.

Damla Peker ANKARA - Tarım Kredi, üreticilerden topladığı çiğ sütü doğrudan tüketiciye ulaştıracak yeni proje üzerinde çalışıyor. Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, pastörize süt kullanmayı sevmeyen, günlük süt tercih eden tüketicilere özel yeni bir pazar oluşturmak için çalışmalarını hızlandırdı. Avrupa’nın birçok ülkesinde uygulanan bu projede çiğ sütte soğuk zincir oluşturulacak. Pastörize olmamış bu sütler marketlerde satılabilecek. Çiğ süt satışında hijyen konusunda da çalışmalar yapan Tarım Kredi, sütlere katılan antibiyotik kalıntısı için özel kitler kullanacak. Bu kitler sayesinde bakteri ölçümleri yapılabilecek. Tarım Bakanlığı’na konu hakkında sözlü taleplerini bildirdiğini belirten Tarım Kredi Genel Müdürü İrfan Güvendi, bu proje ile hem üreticinin zarar etmeyeceğini hem de tüketicinin daha ucuza süt tüketebileceğini bildirdi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...