Kuzey Irak gazı 2018’e yetişiyor

Düzenleyen:
Kuzey Irak gazı  2018’e yetişiyor

Ekonomi Haberleri

Doğalgazda Rusya’ya alternatif olacak Kuzey Irak gazının 2018’de Türkiye’ye getirilmesi planlanıyor. IKBY Enerji Komisyonu Başkanı, “Bölge için altın fırsat” değerlendirmesini yaptı

Rusya ile yaşanan uçak krizi sonrası doğalgaz bağımlılığından kurtulmak için yeni arayışlara giren Türkiye, Katar’la LNG anlaşması imzalarken, Kuzey Irak da gaz temininde önemli alternatifler arasında yer alıyor. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Parlamentosu Enerji Komisyonu Başkanı Şerko Cevdet, IKBY'den Türkiye'ye doğalgaz ihracatı için 2017'de boru hattının döşeneceğini, 2018'de de doğalgaz ihracının başlayacağını belirtti. Cevdet, yaptığı açıklamada, “Rusya, Avrupa ile Türkiye'nin doğalgaz ihtiyacını karşılayan ülkeler arasında yer alıyor ancak Kürdistan bölgesi de bu doğalgazı temin edecek ülkeler arasına girebilir. Bunun için stratejik planlar önümüzde mevcut. Bölge için altın bir fırsattır” dedi. Bölgedeki doğalgazın ihraç edilmesi için proje çalışmalarına başlandığını aktaran Cevdet, “Doğalgazın Türkiye'ye ihraç edilmesi için teknik ekipler iş başında. Yapılan planlara göre 2017'nin sonunda borular döşenmeye başlanacak ve 2018'de de gaz ihraç edilecek” diye konuştu. Türkiye'ye ihraç edilecek gaz miktarı konusunda ise Cevdet, “Teknik çalışmaların sona ermesi ve döşenecek boruların kapasitesiyle bu oran belirlenecektir” ifadesini kullandı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...