Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Avrupa ile ekonomik fasıl açıldı 5'i de yolda

Düzenleyen:
Avrupa ile ekonomik fasıl açıldı 5'i de yolda

Ekonomi Haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin iki sene aradan sonra Ekonomi ve Parasal Politikalar faslının müzakerelere açtığını belirtti

Buket Güven BRÜKSEL
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin iki sene aradan sonra Ekonomi ve Parasal Politikalar faslının müzakerelere açtığını belirterek, "Bir fasıl açtık 5’i de yolda" dedi. Bakan Çavuşoğlu, "Türkiye ile AB arasındaki ilişkilere ivme kazandırıldı. Türkiye'nin oydadığı rol uluslararası arenada bir defa daha görülmeye başlandı. Şimdi de bir taraftan yeni fasılların açılması için çalışıyoruz. Diğer taraftan ortak eylem planında olduğu gibi, vizesiz Avrupa için çalışmalarımıza hız verdik” diye konuştu. Açılması beklenen 5 fasılla ilgili bilgi veren Çavuşoğlu, "Bunlardan bir tanesi Enerji faslı. Bunu Kıbrıs engelliyordu. Diğer ikisi 23-24 Adalet, Güvenlik, Özgürlük fasılları. 26. Fasıl eğitim üzerine onun da açılmasını istiyoruz. Açılmasını istediğimiz 32. fasıl Dış Politika ve Güvenlik. Bölgemizde yaşanan sorunlar konusunda, AB ile birlikte hareket etme imkânı verecek. Diplomasi, dış politika ve güvenlik konularında ortak hareket sağlayacak. 2 senenin ardından yeni fasıl açılması önemli" diye konuştu. AB Bakanı Volkan Bozkır da ekim 2016'da Avrupa'ya vizesiz girişin başlayacağını ifade etti.

GÜMRÜK BİRLİĞİ GÜNCELLENECEK

Libya’dan Brüksel’e geçen Bakan Çavuşoğlu, uçakta arkadaşımız Buket Güven’in sorularını cevapladı. Çavuşoğlu, yıllardır dezavantajları gündeme getirilen Gümrük Birliği anlaşmasının da iyileştirilip güncelleneceğini ifade etti.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...