Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'de sanayi üretimi beklentiden fazla geriledi

Düzenleyen:
ABD'de sanayi üretimi beklentiden fazla geriledi

Ekonomi Haberleri

ABD'de sanayi üretimi kasım ayında yüzde 0,6 düşüşle beklenenden fazla geriledi.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugün açıkladığı verilere göre, sanayi üretimi kasımda önceki aya kıyasla yüzde 0,6 azaldı. Böylece düşüşünü 4.aya taşıyan sanayi üretimine ilişkin kasım beklentisi yüzde 0,2 azalış yönündeydi.
Bu arada, ekim ayına ilişkin sanayi üretimindeki düşüş yüzde 0,2'den yüzde 0,4'e revize edildi.

Kapasite kullanım oranı da kasımda yüzde 77 ile yüzde 77,4 seviyesindeki beklentinin altında gerçekleşti. Eylül ayına ilişkin kapasite kullanım oranı ise revize edilmeden yüzde 77,5'te bırakıldı.

Öte yandan, imalat sanayi üretimi kasımda beklendiği gibi değişim göstermedi. Söz konusu veriye ilişkin ekim verisi yüzde 0,4 artıştan yüzde 0,3 artışa revize edildi.

Ekonomistler, sanayi üretiminin son 12 ayın 8'inde düşük petrol fiyatları, zayıf küresel talep ve güçlü dolar nedeniyle gerilediğini hatırlatarak, bunun büyümeyi olumsuz etkilediğini vurguluyor.

Bu arada, ABD Merkez Bankası'nın kritik faiz kararı öncesinde güne yükselişle başlayan ABD piyasaları, negatif sanayi üretimi verisine karşın alış ağırlıklı seyrini sürdürüyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...