Kandil Dağı’nı Göktürk 2’yle 2.5 günde bir fotoğraflıyoruz

Düzenleyen:
Kandil Dağı’nı  Göktürk 2’yle  2.5 günde bir  fotoğraflıyoruz

Ekonomi Haberleri

Terörle mücadeleye karşı son teknoloji uydu geliyor.

Osman Çobanoğlu ANKARA
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Göktürk 2 uydusunu çok daha iyi teknoloji ile yenileyeceklerini söyledi. Işık, Ekonomi Muhabirleri Derneği’ne konuk oldu. Göktürk-2 uydusunun terörle mücadelede ‘inanılmaz’ faydası olduğunu söyleyen Bakan Işık, “İyi ki Göktürk 2 uydusunu geliştirmişiz, iyi ki zamanında fırlatmışız. Her 2.5 günde bir Kandil üzerinden geçiyor, her 2.5 günde bir orayı fotoğraflıyor” dedi. “Göktürk 2 geliştirilmeseydi Türkiye şimdi dışarıdan bir uydu almak durumunda kalacaktı” diyen Bakan Işık, “Göktürk 2’yi daha önce bir Ar-Ge projesi olarak geliştirdiğimiz için şimdi çok daha düşük bir maliyetle 50 santim çözünürlükte Göktürk 2 yenileme uydusunu yapabileceğiz. Bunun anlamı şu, 5 kat daha net görüntü alacağız” diye konuştu. Yerli otomobil konusuna da değinen Bakan Işık, 22 Aralık'ta yerli otonun 4. prototipinin hazır olacağını belirterek, “2016 sonunda 30-40 araçlık filo üretmeyi planlıyoruz. Hedefimiz 2019 sonuna kadar seri üretimi yapmak” ifadelerini kullandı

ÇÖZÜNÜRLÜK 50 SANTİME İNECEK

Göktürk 2 Uydusu'nun 2.5 metre çözünürlükte olduğunu anlatan Bakan Işık, “Yeni çalışmamız 2018 sonuna kadar 50 santimetre çözünürlükte yeni bir uyduyu fırlatmak” dedi.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...