Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

En kötü senaryoya hazırız

Düzenleyen:
En kötü  senaryoya  hazırız

Ekonomi Haberleri

Rusya ile Türkiye arasındaki krizin olumsuz etkilerine karşı alınacak tedbirleri belirlemek için ilgili bakanların oluşturduğu komisyonda yer alan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’nin en kötü senaryoya hazır olduğunu söyledi.

Yücel Kayaoğlu ANKARA
Rusya ile Türkiye arasındaki krizin olumsuz etkilerine karşı alınacak tedbirleri belirlemek için ilgili bakanların oluşturduğu komisyonda yer alan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’nin en kötü senaryoya hazır olduğunu söyledi. Rusya’nın Türkiye’ye uyguladığı yaptırımların yanı sıra doğalgaz kesilmesi ihtimaline yönelik tartışmaları değerlendiren Eroğlu, şöyle konuştu: “Ben gazın kesileceğine ihtimal vermiyorum. Aksi halde Rusya’nın ekonomisi çöker, gazı kime satıyorlar, bize satıyorlar. Biz yine de her ihtimale karşı tedbir alıyoruz. Değişik ülkelerden LNG (Sıvılaştırılmış doğalgazı) almak için görüşmeler yapılıyor. Barajlardaki yedek elektrik üretimini de devreye sokuyoruz. Üretim yüzde 20 artacak. Yedek kapasitesinin devreye girmesiyle 90-100 milyar kilovatsaat elektrik üretimi olacak. En kötü senaryoya hazırız. An be an gelişmeler takip ediliyor. LNG depolama kapasitesini artıracağız. Tuz gölündeki depolama alanı için de çalışmalar hızlandırıldı.” 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...