Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Aylık 50 TL yakıtla yerli otomobil keyfi

Düzenleyen:
Aylık 50 TL yakıtla yerli otomobil keyfi

Ekonomi Haberleri

Sanayi Bakanı Işık, 2019 sonuna kadar seri üretime geçilmesi planlanan yerli otomobilin aile bütçesini de rahatlatacağını söyledi. Işık “Aylık 50 liraya dolaşabileceksiniz” dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobilde 2019'un sonuna kadar seri üretimden aracın çıkarılmasının planlandığı açıkladı. 22 Aralık'ta 4. prototipin hazır olacağını bildiren Işık "SUV grubunda. TÜBİTAK teknoloji yükleyip testlere başlayacak. Diğer 3 prototipte kendi teknolojimizi yüklüyoruz. Burada bizim için önemli dönemeç 2016 sonunda 30-40 araçlık bir filoyu üretmiş olmak. Her türlü arazi ve iklim şartlarında test etmek. Aracın piyasaya çıkacak son dizaynını Mayıs 2018'de kamuoyuna tanıtmak. 2019'un sonuna kadar da seri üretimle halkımıza sunmak istiyoruz" dedi. Yerli otomobilde B, C ve D segmenti olacağını aktaran Bakan Işık, makam aracı olarak kullanabileceğini dile getirdi. Yerli otomobilin aile bütçesini de rahatlatacağını aktaran Işık "Aracın bataryası 100 km'ye cevap verecek. Cep telefonu şarja takar gibi akşam takabileceksiniz. Aylık 40-50 liralık maliyetle dolaşabileceksiniz. Batarya zayıfladığında durup şarj etmeyeceksiniz, Ankara'dan İstanbul'a gitmek istediğinizde jeneratör devreye girecek. Jeneratörün yakıtı da 100 km için 2 litreyi geçmeyecek. En iyi araç 4.5 -5 litre. Her bir araçta 100 km'de 3 litrelik tasarruf olacak" dedi.

BABAYİĞİT MARTTA

Üretim yerine babayiğitle karar verileceğini bildiren Işık "Ocak sonuna kadar detaylı bir maliyet analiz çalışmaları var, bittikten sonra bu işte 'ben varım' diyen insanları davet edeceğiz. Karar verildikten sonra açıklayacağız. Hedefimiz mart sonu, nisan gibi bunu tamamlamak. 'Babayiğit'in bulunması programı geciktirmez. 2018'de bulsak da çalışmakta gecikme olmaz" diye konuştu. Yerli otomobilin benzin, LPG ve dizel seçeneği olurken, Türkiye'nin cari açığını da önemli miktarda düşürecek. Türkiye'nin yıllık sadece 3 milyar dolarlık motor ithalatı bulunuyor. Bataryayı şarj edecek motorun üretileceğini aktaran Bakan Işık, elektrik altyapısı ve batarya maliyeti yüksek olduğundan dolayı belirli makul düzeyine gelene kadar küçük bir jeneratörün de araca konulacağını söyledi.

GÖKTÜRK-2 TERÖRİSTİN RAHATINI BOZDU

Bakan Işık, uydu teknolojisinin geliştirildiği zaman nerede kullanılacağının uygulayıcılara bağlı olduğunu belirterek, "İyi ki Göktürk-2 uydusunu geliştirmişiz, iyi ki zamanında fırlatmışız. 23 Temmuz'dan sonraki terörle mücadelede Göktürk 2'nin bize inanılmaz faydası oldu. 2.5 günde bir Kandil üzerinden geçiyor. Çukur mu baraka mı yapılmış bakılıyor. Ondan sonra da yerel istihbaratla bilgiler teyit ediliyor. Genelkurmay gerekli çalışmaları yaptıktan sonra da nokta atışı yapılıyor. Daha önce teröristler bomba atılırken mağarada keyif çatıyordu. Yeni çalışmamız 2018 sonuna kadar 50 santimetre çözünürlükte yeni bir uyduyu fırlatmak" dedi.

Diyarbakır ve Şırnak'ta yatırım yapılmak istenmediğini belirten Işık, bunun tek sebebinin terör olduğunu söyledi. "Can güvenliği endişesinin olduğu yerde hangi teşviki verirseniz verin işe yaramaz" diyen Işık, şunları söyledi: "Bölge halkının devletine güveniyle birlikte bu sorunu çözeceğiz. Terörden mağdur olan her bir insanımıza kucak açacağız." (Star)

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...