Alışverişten tarih ve kültür yerlerine vakit kalmıyor

Düzenleyen:
Alışverişten tarih ve kültür yerlerine vakit kalmıyor

Ekonomi Haberleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı, bir yandan Rusya ile yaşanan "uçak krizi"nin turizme etkilerini en aza indirmenin hesaplarını yaparken, diğer yandan "turlar" konusunda gelen şikayetleri mercek altına aldı.

Oğuzhan Şahin ANKARA
Kültür ve Turizm Bakanlığı, bir yandan Rusya ile yaşanan "uçak krizi"nin turizme etkilerini en aza indirmenin hesaplarını yaparken, diğer yandan "turlar" konusunda gelen şikayetleri mercek altına aldı. Yerli ve yabancı ziyaretçilerin işaret ettiği noktaları belirleyen Bakanlık, Türk turizmine zarar verecek eylemlerden kaçınılmasını, tedbir alınmasını istedi. Alınan geri bildirimler sonrasında, turistler, "Mağazalarda alışveriş esnasında çok zaman kaybediliyor, asıl ziyaret edilecek yerlere vakit kalmıyor, yollarda hız limitleri aşılıyor" şikayetinde bulundu. Pamukkale, Kapadokya ve benzeri bölgelerde çok kaza yaşandığı, tur araçlarında ikinci şoför olmadığı, takometre uygulamasına özen gösterilmediği belirtilirken, "Tur bölgelerinde sağlık hizmetleri yetersiz, kazalara geç müdahale ediliyor" şikâyetleri dile getirildi. Sorunları derleyen Bakanlık ise Emniyetten acentelere kadar birçok ilgili kuruma genelge göndererek uyarılarda bulundu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...