Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dr. Baran hasta şirketlere 500 milyon dolar yatıracak

Düzenleyen:
Dr. Baran hasta şirketlere  500 milyon dolar  yatıracak

Ekonomi Haberleri

Ekonomik anlamda ‘stresli’ şirketleri satın alarak yeniden canlandıran SBK Holding'in sahibi Sezgin Baran Korkmaz, elde ettiği kârın yüzde 70'ini hayır işlerinde kullanıyor

Önder ÇELİK KARS

Şimdiye kadar 27 şirketi batmaktan, 4 bin kişiyi de işinden olmaktan kurtaran SBK Holding'in sahibi Sezgin Baran Korkmaz, yardımseverliğiyle ‘zenginden alıp fakire dağıttığı’ söylenen Robin Hood'u andırıyor. Kurtardığı şirketlerin 14’ünü satan 37 yaşındaki genç iş adamı, sahibi olduğu 20’ye yakın şirketten elde ettiği kârın yüzde 70'ini yardım faaliyetleri için harcıyor.
AYAKKABI BOYAYARAK BAŞLADI
Kendisine küçükken yapılan yardımları unutamadığını ve bu nedenle paylaşmayı önemsediğini belirten Karslı iş adamı Sezgin Baran Korkmaz, okul açılışı ve 5 bin öğrenciye yardım için geldiği Kars'ta Vali ve AK Parti milletvekillerinin katıldığı toplantıda gazetecilere açıklamalarda bulundu. Çocukken ayakkabı boyacılığı yaptığını ifade eden Korkmaz, “Ayakkabı boyarken bana bahşiş verenlerin çocuklarına bugün burs veriyorum. Çocukların hayallerine ortaklık ediyoruz. Her 15 günde bir İstiklal Caddesi'nde sokak temizleyenlere para dağıtıyorum. Verdiğimizin Allah bin katını bize veriyor” dedi. Türkiye genelinde 200 öğrenciye burs veren Korkmaz, geçtiğimiz aylarda Suriyeli mültecilere de 20 milyon dolar bağışta bulunmuş. ABD'deki evsizlere de yardım ettiğini belirten Korkmaz, memleketi Kars'ı ise hiç ihmal etmiyor. Şehirde 2 yurt, 2 ortaokul, 1 ilkokul, 1 de anaokulu yaptıran Korkmaz, bu okullara 35 milyon TL harcandığını belirterek, önümüzdeki yıl için de 12 milyon TL bütçe ayırdıklarını söyledi. 
“EN İYİ YATIRIM İNSANA OLANDIR”
Altı yıldır Kars'ın köy okullarındaki öğrencilere bot, mont, atkı, bere ve eldiven yardımında bulunan Korkmaz, bu yıl da 22 köyde 5 bin öğrenciye yardım ulaştırdı. “En iyi yatırım insana olandır” diyen Korkmaz, girişimciliği ve hayatı öğrensin diye 6 yaşındaki oğlunun simit sattığını ifade etti. Girişimciliğe madeni yağ fabrikası satın alarak başlayan Korkmaz, bugün 650 milyon TL ciro yapan ve ağırlıklı olarak; ilaç, cam ve otomotiv yan sanayiinde faaliyet gösteren bir holdingin sahibi. Önümüzdeki yıl 500 milyon dolar yatırım yapacaklarını belirten Baran Korkmaz, yeni yıldan umutlu olduğunu ifade ederek, “23 Şubat'ta yapılacak Adabank ihalesine hazırlanıyoruz” dedi.
10 BİN TL MAAŞLA BASKETBOLCU ARIYOR
Kadın basketbolcularla ilgili de planları olduğunu kaydeden Baran Korkmaz, “Yıllık 2 milyon TL yatırımla Bukombin Basketbol Takımı'nı kuracağım. Ayda 10 bin TL maaşla bayan basketbolcu arıyorum” diye konuştu. ‘Stresli’ diye tabir edilen batığa yakın şirketleri satın alıp yapılandırarak sattıklarını kaydeden Korkmaz, piyasada kendisinin ‘911 Baran’, ‘Doktor Baran’ olarak tanındığını, batan şirketlerin ortak yönünün ise ‘vizyonsuzluk’ olduğunu söyledi. Türkiye’deki şirketlerin yönetilemediğini ifade eden Korkmaz, İstanbul’un gören biri için darphane olduğunu kaydetti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...