Müjde! 5 milyon kişinin borcu siliniyor

Düzenleyen:
Müjde! 5 milyon kişinin borcu siliniyor

Ekonomi Haberleri

Hükümet, 1 Kasım seçimleri öncesinde verdiği 2 müjdeyi kısa sürede hayata geçirecek.

Hükümet'ten gençlere 2 büyük kolaylık yolda. Gençlerin Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarının üstü çizilecek. Ayrıca lise veya üniversiteyi bitirenlerin GSS giderleri 2 yıl süreyle devlet tarafından karşılanacak. Halen 5 milyon civarında kişinin GSS prim borcu bulunuyor. Bunların büyük çoğunluğunu ise gençler oluşturuyor. Gençlerin, işe girmemişlerse mezun olduktan sonra belirli süre içerisinde sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvurup gelir testi yaptırması gerekiyor. Gelir testi yapılmazsa da tavandan prim borcu birikiyor. Hükümet, bu sorunu çözmek için kolları sıvadı. Gençlerin Genel Sağlık Sigortası prim borçları sıfırlanacak. Ayrıca lise veya üniversite mezunu gençlerin genel sağlık sigortası giderlerinin 2 yıl süreyle gelir testi yapılmaksızın ve prim alınmaksızın devlet tarafından karşılanması sağlanacak. Hükümet, 1 Kasım seçimleri öncesinde verdiği bu 2 müjdeyi kısa sürede hayata geçirecek. Geçtiğimiz günlerde açıklanan Eylem Planı'nda bu düzenlemelerin 21 Mart'a kadar gerçekleştireceği ifade edildi. Edinilen bilgiye göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı konuyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.
 
ÇALIŞAN ÖĞRENCİYE BURS MÜJDESİ
Asgari ücret düzeyinde aylık veya ücretle sürekli bir işte çalışan veya gelire sahip olan öğrencilerin de kredi ve burs almasının önü açıldı. 'Yönetmelik yürürlüğe girdi. Böylece asgari ücretle çalışan üniversiteliler hem burs hem de kredi için başvurabilecek. (Takvim)

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...