Albayrak: Doğalgazda kriz senaryolarımız hazır

Düzenleyen:
Albayrak: Doğalgazda kriz senaryolarımız hazır

Ekonomi Haberleri

Muhtemel bir kesinti halinde A, B, C planlarının hazır olduğunu belirten Albayrak, “Doğalgaz çevrim santralleri, sanayi tesisleri, konutlar olmak üzere hangi aşamada ne yapılacağı belli” dedi

Yücel Kayaoğlu ANKARA
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Rusya ile yaşanan kriz sebebiyle ortaya çıkacak bir doğalgaz kesintisi ihtimaline karşı hazırlık yaptıklarını söyledi. Albayrak, AK Parti milletvekillerine enerji politikaları ve Rusya ile yaşanan krizin ardından almayı planladıkları tedbirler hakkında bilgi verdi. Basına kapalı yapılan toplantıda, edinilen bilgilere göre Albayrak şunları söyledi: “Türkiye’nin kullandığı doğalgazın yüzde 54’ünün sadece bir ülkeden temin edilmesi riskli bir durum. Bu riski ortadan kaldırmak için değişik alternatifler üzerinde çalışıyoruz. Rusya ekonomisinin de en büyük gelir kapısı doğalgaz satışı. Bu sebeple doğalgaz kesintisini ihtimal dahilinde görmüyoruz ama her türlü kriz senaryosuna da hazırlandık. A, B, C planlarımız var. Öncelikleri belirledik. Kesinti durumunda nerelere, ne kadar gaz verilecek, bunları hazırladık. Doğalgaz çevrim santralleri, sanayi tesisleri, konutlar olmak üzere hangi aşamada ne yapılacak, belli. Bu konuyla ilgili sıkıntılı söylemlerden de kaçınmalıyız. Söyleyeceğimiz her şey ileride aleyhimize delil olabilir. İleride herhangi bir problem çıktığında ve doğalgaz konusunun tahkime gitmesi durumunda, Rusya’nın elini güçlendirecek ve koz olarak kullanılacak ifadelerle karşılaşmayalım. Milli menfaatlerimizi düşünmek zorundayız.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...