Yatırıma gelen yabancı 10 kapı dolaşmayacak

Düzenleyen:
Yatırıma gelen yabancı 10 kapı dolaşmayacak

Ekonomi Haberleri

Lütfi Elvan, yeni dönemde özellikle yabancı sermayeyi çekecek tedbirleri süratle hayata geçireceklerini, reformları yabancı yatırımcılara anlatacaklarını belirtti...

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, yeni dönemde özellikle yabancı sermayeyi çekecek tedbirleri süratle hayata geçireceklerini, reformları yabancı yatırımcılara anlatacaklarını belirterek, "Ocak ayının ikinci haftasında Sayın Başbakanımızla beraber Türkiye'de yatırım yapmış yabancı iş adamlarımızla buluşacağız. Sayın Başbakanımız onların problemlerini dinleyecek" dedi. Elvan, "Yerli ve yabancı yatırımcıların en önemli sıkıntılarından biri, yatırım yeri tahsisi. Çok fazla kurumdan izin alma zorunluluğu da sıkıntılar arasında. Örneğin turizmle ilgili bir yatırım yapacaksınız. Belki 10-15 kurumdan, 3-5 bakanlıktan izin almanız gerekiyor. Bu anlayışı ortadan kaldıracağız. Düşünün, 4 yıl uğraşıyor, tüm izinleri alıyor, en son bakanlıktan iznini alamıyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Biz bu iş adamını 4 yıl niye uğraştırdık? Yazık değil mi? Biz o insana eziyet ediyoruz. Bunun anlamı yok" ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...