Yeni yılda bol bol ‘tatildeyiz’ diyeceğiz

Düzenleyen:
Yeni yılda bol bol ‘tatildeyiz’ diyeceğiz

Ekonomi Haberleri

Dini bayramlarda birer gün dahil edildiğinde tatil 9 güne çıkıyor. Böylece sadece 2 bayramda 18 gün tatil olacak...

Son 3 gününü yaşadığımız 2015 biterken, önümüzdeki yıl için planlar başladı bile. Plan yapmak için takvim ve ajandaları açanlar, tam 23 gün tatil olduğunu görüp sevindi. Buna göre, tatil daha 1 Ocak 2016'da başlıyor. Cuma gününe denk gelen 1 Ocak, cumartesi ve pazar günleriyle birleştirilerek 3 güne çıkarılıyor. Ardından 23 Nisan'a kadar, resmi tatil yok. Zaten 23 Nisan da cumartesi günü olduğu için ekstra izne imkân vermiyor. Birkaç yıl önce resmi tatil olan 1 Mayıs da pazara geldiği için, umutlar perşembe günü kutlanacak 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na kalıyor. Perşembe günü kutlanacak olan 19 Mayıs’a cuma gününü ekleyip, bir de hafta sonuyla birleştirildiğinde 4 günlük tatil fırsatı yakalanabiliyor.
İKİ BAYRAM DA 9 GÜN
Asıl uzun tatil, dinî bayramlarla geliyor. Ramazan Bayramı'nın ilk günü, 5 Temmuz Salı günü başlıyor. Pazartesi de arife günü olduğu için yarım gün tatil. Alışkanlık olduğu üzere cuma gününü de tatille birleştirenler, 1 Temmuz Cuma günü tatile başlayıp 11 Temmuz Pazartesi günü işbaşı yapabilecek. Kurban Bayramı da bundan farklı değil. Bayram, 12 Eylül Pazartesi günü başlayıp 15 Eylül Perşembe günü sona eriyor. 16 Eylül Cuma gününün yine tatil ilan edildiği düşünüldüğünde, 9 Eylül 2016'da başlayan tatil, 19 Eylül 2016'da işbaşı yapılmasıyla sona erecek. 

Yeni yılda bol bol ‘tatildeyiz’ diyeceğiz

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...