Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kaçak elektriğe, ortak sayaçla tedbir alınacak

Düzenleyen:
Kaçak elektriğe, ortak sayaçla tedbir alınacak

Ekonomi Haberleri

Doğu illerinde yüzde 80'i aşan kaçak elektrik kullanımının azaltılması için çalışmalar yapan şirketlere, yeni destek tebliğle geldi.

Dağıtım Sistemindeki Kayıpların Azaltılmasına Dair Tedbirler Yönetmeliği yürürlüğe girdi. Şirketlerin tarifelerinden kayıp tespitine kadar birçok hususu düzenleyen tebliğe göre, kayıp oranlarının düşürülmesi amacıyla Otomatik Sayaç Okuma Sistemi'nde yer almayan sayaçlar, ilgili şirketin yatırım planına konularak sisteme dahil edilecek ve tüketiciye yük getirmeyecek. Kayıp oranı yüzde 30'un üzerinde olan il ve ilçelerde, dağıtım şirketi tarafından kaçakla mücadele için, elektrik sayaçları başka bir yere konulabilecek. Sayacın konulduğu nokta ile kullanıcının bağlantı noktası arasında, kullanıcı dışında yapılacak müdahaleler, dağıtım şirketinin sorumluluğunda olacak. Dağıtım şirketi, kaçağı önlemek için ayrıca birden fazla müşterinin toplam tüketimini ölçen kontrol sayacı tesis edebilecek. Yapılacak bu düzenleme de yine şirketin yatırım harcaması olarak dikkate alınacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...