Ankaralı Dora, CERN ile dünyaya açılacak

Düzenleyen:
Ankaralı Dora, CERN ile dünyaya açılacak

Ekonomi Haberleri

Dünyanın en büyük parçacık fiziği laboratuvarı olan Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi'nden (CERN) sipariş alan ilk Türk firması Ankaralı Dora Makina oldu.

Firma ilk siparişlerini bu ayın sonunda teslim edecek. OSTİM'deki Dora Makina'nın Genel Müdürü Bekir Sağlamyürek, firmayı 2004 yılının sonlarında kurduklarını belirtti. Sağlamyürek, sahip oldukları altyapının da desteğiyle katma değeri yüksek ürün üreten yabancı firmalarla iş yapma kararı aldıklarını dile getirerek, şunları söyledi: "Yurt dışındaki 4-5 firmaya ürün yapıp gönderiyoruz. CERN'i de 1.5-2 yıl önce hedeflerimiz arasına almıştık. TOBB'un da girişimleri sayesinde projeden ilk siparişimizi kasım ayında aldık. İlk etapta 15-20 parçadan oluşan siparişlerin içinde yarı mamul ürünler var. CERN'den bize ham maddesi gelen, üzerinde işlem yapacağımız mamuller var. Biz bunu büyüyerek ilerleyecek bir iş olarak görüyoruz. CERN'deki bir test sisteminin alt parçalarını yapabilecek kapasiteye sahibiz."

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...