2015 enerji sektörü için verimli geçti

Düzenleyen:
2015 enerji sektörü için verimli geçti

Ekonomi Haberleri

Enerji sektörü temsilcileri, 2015 yılının iyi geçtiğine dikkati çekerek, 2016 yılından umutlu olduklarını ifade etti.

AA muhabirine 2015 yılının bitmesine sayılı günler kala değerlendirme yapan enerji firmalarının üst düzey yöneticileri, sektörün 2016 yılına ilişkin hedefleri hakkında da bilgi verdi.

Zorlu Enerji Genel Müdürü Sinan Ak, Türkiye'nin enerjide, gerek kendi bölgesinde gerekse dünyada söz sahibi olabilmesi adına özel sektör yatırımlarının giderek ivme kazanıyor olmasının, tüm bölge şirketleri adına oldukça değerli bir deneyim olduğunu söyledi.

Ak, 2015 sonu itibarıyla üretim portföylerinde yurt içinde 7 hidroelektrik, 1 rüzgar, 3 jeotermal ve 3 doğal gaz santrali ile Pakistan'daki 1 rüzgar santrali ve İsrail'de 2 doğal gaz çevrim santrali bulunduğu bilgisini aktardı.

"Shell & Turcas ortaklığında 11,5 milyar TL satış gerçekleştirdik

Turcas Petrol Üst Yöneticisi Batu Aksoy ise 2015'in ilk 9 ayında Shell & Turcas ortaklığında 11,5 milyar TL, RWE & Turcas ortaklığında ise 500 milyon TL üzerinde satış gerçekleştirdiklerinin bilgisini verdi.

Aksoy, "Aktif büyüklüğümüz 1,1 milyar TL, özsermayemiz ise 638 milyon TL'ye ulaştı. Ciroda hedeflediğimiz büyüklüğe ulaşmakla birlikte akaryakıtta tavan fiyat uygulamaları, elektrikte ise arz fazlası ve fiyatlar üzerindeki baskı nedeniyle karlılığımız maalesef arzu ettiğimiz seviyede gerçekleşmedi" dedi.

Aksoy, "2015'in ilk 9 ayında Shell & Turcas tarafında 44 milyon TL kar, RWE & Turcas tarafında ise amortisman giderleri ve finansal giderler nedeniyle 137 milyon TL zarar gerçekleşti. Tüm gelişmelere rağmen yatırımlarımıza devam ediyoruz. 2015 yılı akaryakıt dağıtım sektöründe bayi kontratlarının yenilenme dönemi idi. Bu bağlamda Shell&Turcas ortaklığımızda yaklaşık 800 milyon TL üzerinde yatırım gerçekleştirerek bu süreci başarıyla tamamladık" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...