Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Elektrikte 6 milyar avroyu aşan yatırım planlandı

Düzenleyen:
Elektrikte 6 milyar avroyu aşan yatırım planlandı

Ekonomi Haberleri

Bu yıl elektrikte kurulu güce 6 bin 254 megavat kapasite eklenecek, bunun yüzde 61'i yerli ve yenilenebilir kaynaklara dayalı olacak. Yatırımların toplam tutarı ise 6 milyar avroyu aşacak.

Türkiye'de bu yıl elektrikte kurulu güce 6 bin 254 megavat kapasite eklenecek, bunun yüzde 61'i yerli ve yenilenebilir kaynaklara dayalı olacak. Bu yılki yatırımların toplam tutarı ise 6 milyar avroyu aşacak.

AA muhabirinin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı verilerinden yaptığı derlemeye göre, Türkiye'nin elektrikteki kurulu gücü 2015 sonu itibarıyla 73 bin megavatı aştı. Geçen yıl kurulu güce 4 bin 287 megavatlık yeni kapasite eklendi, bunun yüzde 95'ini yerli ve yenilenebilir enerji kaynakları oluşturdu.

Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir yıl içerisinde devreye alınan elektrik kapasitesinde yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının payı yüzde 95 seviyesine ulaştı. Geçen yıl, bu anlamda,  "enerjide yerli yıl" olarak nitelendirildi.

Bu yıl 6 milyar avroyu aşan yatırım

Türkiye'nin kurulu gücüne 2016 içerisinde toplamda 6 bin 254 megavat daha kapasite eklenecek.

Planlanan enerji yatırımlarının maliyetinin, kurulu güç toplamı dikkate alındığında yıl sonunda 6 milyar avroyu aşacağı hesaplanıyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...