Ücretsiz seyahat hizmeti veren esnafa 1000 TL

Düzenleyen:
Ücretsiz seyahat hizmeti veren esnafa 1000 TL

Ekonomi Haberleri

Toplu taşıma hizmeti veren ve başta 65 yaş üzeri vatandaşlar olmak üzere, şehit yakınları, gazi ve engelli vatandaşları ücretsiz taşıyan esnafa devlet desteği başlıyor.

 Damla Peker ANKARA
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan ve gelir desteği ödemesini içeren esasları düzenleyen yönetmelik, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre; şehir içi deniz ulaşımı sağlayan her bir özel deniz yolu ulaşım aracı için aylık 750 TL destek verilecek. Deniz ulaşımı dışında, Ankara ve İstanbul’da büyükşehir belediyelerinde toplu ulaşım hizmeti veren her bir özel ulaşım aracı için aylık 1000 TL, büyükşehir belediyesi olan diğer illerde toplu taşıma hizmeti veren her bir araç için aylık 750 TL ve büyükşehir belediyesi olmayan diğer illerde toplu taşıma hizmeti veren her bir araç için aylık 600 TL gelir desteği sağlanacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı verilerine göre, Türkiye’de halen 6 milyon 193 bin 65 yaş üstü vatandaşın 461 bin 850’si ücretsiz ve indirimli seyahat hizmetinden yararlanıyor. Ayrıca, bu imkândan yararlanan şehit yakını, gazi, gazi yakını ve vazife malulü sayısı ise 100 bin 332'ye ulaşıyor.

GEÇMİŞE DÖNÜK ÖDEME DE VAR

Bakanlık, 7 Nisan tarihinde destek ödemesi kararını açıkladığından, 6 Ocak 2016'ya kadar geçen dönem için de ödeme yapacak. Ödemeler, 60 gün içinde toplu olarak gerçekleştirilecek.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...