100 bin erkeği ikna edecek!

Düzenleyen:
100 bin erkeği ikna edecek!

Ekonomi Haberleri

Dünyada 1 milyar erkeğe ulaşmayı hedefleyen HeForShe’ye destek veren Vodafone içerisinde özel bir görev üstlenen Serpil Timuray, 100 bin erkeği kadınlar için ikna edecek

Ömer TEMÜR - Kurulduğu günden bugüne kadar başta kadınlar ve engelli bireyler olmak üzere 3 milyonu aşkın kişinin hayatına dokunan Türkiye Vodafone Vakfı, Birleşmiş Milletler’in toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak amacıyla başlattığı küresel dayanışma hareketi “HeForShe”ye destek oluyor. Dünyada 1 milyar erkeğe ulaşmayı hedefleyen harekete destek veren 10 şirketten biri olan Vodafone’un Grubu İcra Kurulu Üyesi ve Afrika, Orta Doğu ve Asya Pasifik (AMAP) Bölge Başkanı Serpil Timuray da program kapsamında 100 bin erkeğin HeForShe destekçisi olması için çalışacak. Bu konuda özel bir görev üstlenen Timuray, onur konuşmacısı olarak katıldığı Vodafone Vakfı’nın gala gecesinde Türk iş ve sivil toplum dünyasından 400’e yakın davetliyi “HeForShe”ye imza vermeye davet etti. Bir kadın yönetici olarak sorumlu olduğu bölgelerde HeForShe hareketinin yaygınlaşmasını sağlamak için çalışacağını anlatan Timuray, “Kadınların istihdam konusu, sosyal hayata eşit olarak katılma ve cinsiyet eşitliği çok önemli ve kritik bir konu. Araştırmalar gösteriyor ki önümüzdeki 10 yılda bir milyar kadının iş hayatına atılma potansiyeli bulunuyor. Eğer onlara gerekli imkânları bugünden vermezsek bu imkâna sahip olamayacaklar” dedi. Kadınların toplumsal hayatta daha fazla yer alabilmesi için mobil teknolojilere erişimin çok önemli olduğuna değinen Timuray, “Mobil hizmetleri faaliyet gösterdiğimiz tüm pazarlarda yaygınlaştırabilirsek 2020 yılında 8.7 milyon kadına fayda sağlayabiliriz. Bu yüzden Vodafone Vakfı olarak kadınların güçlendirilmesi bizim için çok önemli. Benim de dünyada bu konuda özel bir görevim var. İcra kurulunda bir kadın yönetici olarak insan kaynakları konusunda bu çeşitlilik konusu benim alanlarımdan biri. 1 milyar erkeğe erişim hedefinin 100 binini de Vodafone olarak bizim sağlayacağımızı taahhüt ettik” diye konuştu. 
2007’den bu yana 27 milyon lira yatırımla 3 milyondan fazla insanın hayatına dokunduklarını belirten Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel de “Vodafone Vakfı olarak kadınları sosyal ev ekonomik hayata entegre etmenin çok önemli bir görev olduğunu düşünüyoruz. İki yıldır sürdürdüğümüz Önce Kadın programı ile yüz binlerce kadının ekonomik ve sosyal hayata kazandırdık” dedi.
100 bin erkeği ikna edecek!
Kızlar BABAYI, oğullar ANNEYİ anlattı
Geceye Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Big Chefs Kurucu Ortağı Gamze Cizreli ve gazeteci Vahap Munyar çocuklarıyla katıldı. Beyazıt Öztürk’ün moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde çocuklar anne ve babalarını anlattı. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...