Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çelik ihracatı 2015'te yüzde 25 geriledi

Düzenleyen:
Çelik ihracatı 2015'te yüzde 25 geriledi

Ekonomi Haberleri

Türkiye’nin çelik ihracatı 2015 yılında önceki yıla kıyasla değer bazında yüzde 25.1 düşüş ile 9.9 milyar dolar olurken, miktar bazında ise yüzde 7.8 azalış ile 16.2 milyon ton olarak gerçekleşti.

2015 yılında çelik sektörü miktar bazında en fazla ihracatı yüzde 14’lük düşüşe rağmen 5.3 milyon ton ile Orta Doğu Bölgesi’ne yaptı. Orta Doğu’yu 2.8 milyon tonla AB ülkeleri, 2.5 milyon ton ile Kuzey Amerika ülkeleri ve 2.3 milyon tonla Kuzey Afrika ülkeleri izledi. Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci 2015 yılının küresel piyasalardaki olumsuzluklar ve siyasi belirsizliklerin gölgesinde geçtiğini belirterek, "İhracatta yaşadığımız gerilemede dünya çelik fiyatlarındaki düşüş, sektörümüze yönelik haksız antidamping iddiaları ve en büyük pazarlarımız arasında yer alan Orta Doğu’da istikrarın bir türlü sağlanamaması etkili oldu. Ayrıca özellikle Çin gibi üretici ülkelerin Dünya Ticaret Örgütü kurallarına aykırı hareket ederek Türk çelik sektörünün önemli ihraç pazarlarına dampingli, devlet teşvikli hatta GTİP’lerinde hile yaparak ürün ihraç etmeleri de bu düşüşte önemli bir pay üstlendi” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...