RİZE-ARTVİN Havalimanı'nda 100 milyon taş kullanılacak

Düzenleyen:
RİZE-ARTVİN Havalimanı'nda 100 milyon taş kullanılacak

Ekonomi Haberleri

Ordu-Giresun Havalimanı'ndan sonra Türkiye'de denize dolgu ile inşa edilecek ikinci havaalanı olan Rize-Artvin Havalimanı'nda proje çalışmaları sürüyor. İ

İhalesine 2016 yılının ilk çeyreğinde çıkılması planlanan havalimanının tamamlanmasıyla, yıllık ortalama 850-900 bin yolcu ve günde ortalama 15-20 uçuş kapasitesi oluşacak. Havalimanı, 30-35 metre derinlikte ve 100 milyon taş kullanılarak yapılacak. Rize'nin Pazar ilçesi ile Yeşilköy yerleşim yerleri arasında yapılması planlanan proje, 766 hektar alandan oluşacak. Proje sahasında yaklaşık 266 hektarlık alanda deniz dolgusu yapılacak. Havalimanının inşaatı aşamasında 300, işletme aşamasında ise bin personelin çalışması planlanıyor. Havalimanı Rize şehir merkezine 34, Artvin'e ise 123 kilometre uzaklıkta olacak. Proje kapsamında saatte 36 uçağın iniş kalkış yapabileceği, 45 metre eninde ve 3 bin metre uzunluğunda pist, 240x120 metre boyutlarında da 1 adet apron inşa edilecek. Genel olarak yolcu ve kargo uçaklarına hizmet verecek olan havalimanının, 2017 yılında açılması planlanıyor. 

MALİYETİ 520 MİLYON TL
Teknolojik olarak son gelişmelere uygun yapılacak Rize-Artvin Havalimanı'nın, 520 milyon liraya mal olması bekleniyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...