Hava sahamız yarım dakika boş kalmadı!

Düzenleyen:
Hava sahamız yarım dakika boş kalmadı!

Ekonomi Haberleri

Sivil havacılık altyapısına yapılan yatırımlar ve uygulamaya konulan kararlarla bu alanda dünyanın en hızlı gelişen ülkeleri arasına giren Türkiye'de, son yıllarda uçakla seyahat eden yolcu sayılarında önemli artış görüldü.

Son 10 yılda hava yoluyla taşınan yolcu sayısı 62 milyondan 182 milyona yükseldi. Yurt içinde 2002'de iki merkezden 26 noktaya sadece THY'nin tarifeli sefer düzenlediği Türkiye'de; aradan geçen 14 yılda, iç hatlarda 6 hava yolu şirketi 7 merkezden toplam 53 noktaya sefer yaptı. Öte yandan, 2003'te yurt dışında sadece 60 uçuş noktasına sefer düzenlenirken, bugün bu sayı 258 noktayı buldu. Türk hava sahasında geçen yıl gerçekleşen uçuş sayısı, 1 milyon 815 bin 95'e yükseldi. Bir başka ifadeyle geçen yıl Türk semalarından yaklaşık her 18 saniyede bir uçak geçti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...