MUSİAD: Yeni ekonomik hikâyeyi gelin birlikte yazalım

Düzenleyen:
MUSİAD: Yeni ekonomik hikâyeyi gelin birlikte yazalım

Ekonomi Haberleri

Üyelerinin yüzde 64'ünün 2016'ya çok olumlu baktığını ifade eden MÜSİAD Başkanı Olpak, "Gelin hep birlikte bu algıyı yüzde 100'e çıkaralım, birlikte başaralım" dedi

Yeni yıla ilişkin beklentilerle ilgili olarak anket düzenleyen Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), tüm iş dünyası ve kamuya çağrıda bulundu. 11 bini aşan üyesi ve 46 bin işletmeyle iş dünyasını temsil eden MÜSİAD, 2016 yılına ilişkin beklentileri, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in katılımıyla düzenlediği toplantıda açıkladı. Üyelerinin yüzde 64'ünün 2016 ekonomisinin olumlu geçeceğini öngördüğü anket sonuçlarını açıklayan Olpak, "MÜSİAD olarak, hiçbir ayrım yapmadan, tüm iş dünyasına ve kamu kuruluşlarına çağrı yapıyoruz. Gelin, yüzde 64 ile yetinmeyelim, olumlu algıyı yüzde 100’e çıkarmak ve başarıya ulaşmak için hep birlikte daha fazla çalışalım. Sanayimizi ve üretimimizi güçlendirelim, ayağa kaldıralım. Ekonomimizin “yeni hikâyesini” birlikte yazalım. MÜSİAD olarak bu hikâyeye ortak olmaya ve öncülük etmeye hazırız ve elimizi taşın altında tutmaya devam ediyoruz. Bu konudaki çalışmalarımızı ilerleyen günlerde kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz" dedi.
7 Haziran seçimleri sonrasında yaşanan belirsizlik ve endişelerin yanında, küresel risklerin had safhaya ulaşmasına rağmen Türkiye'nin, 2015 yılının 3'üncü çeyreğinde birçok beklentiyi geride bırakarak yüzde 4 büyüdüğünü söyleyen Nail Olpak, önümüzdeki seçimsiz 4 yılın büyük avantaj olduğunu dile getirdi.

MÜSİAD üyeleri yatırımı artıracak

∂ MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak'ın açıkladığı anket sonuçlarına göre, üyelerin yüzde 58'i önceki yıla göre daha iyi bir beklentiye sahip. Üyelerin yurt dışı satışları değerlendirildiğinde, yüzde 16'sının artış, yüzde 37'sinin daha kötü olduğu cevabını verdiği belirtiliyor. Yine anket sonuçlarına göre, 2015 yılı başında MÜSİAD üyelerinin yüzde 55'i yatırımlarını artırmayı hedeflerken, yüzde 29'u yeni yatırım yaptığını dile getiriyor. MÜSİAD üyelerinin yüzde 27'si çalışan sayısının arttığını söylerken, yüzde 31'i de çalışan sayısında azalma olduğunu dile getirdi. Olpak, "7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri arasında kalan 5 aylık siyasi belirsizlik sürecinin, 2015 yılında reel sektöre olumsuz yansıdığı, yılın başında yakalanan olumlu beklentilerin tam olarak gerçekleşmediği görüyoruz. Bu nedenle, 1 Kasım'da yeniden siyasi istikrarın sağlanması ve önümüzdeki 4 yıllık sürecin seçimsiz geçecek olması gelecek dönemde Türkiye ekonomisi için en büyük avantajlardan biri olacaktır" diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...