Azerbaycan'da buğday ve unun KDV'si kaldırıldı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Azerbaycan'da buğday ve unun KDV'si kaldırıldı

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Azerbaycan'da kararın, yerel para birimi manatın devalüasyonunun ardından, az gelirli vatandaşların sosyal durumlarının güçlendirilmesi amacıyla alındığı kaydedildi.

Azerbaycan'da, buğday, buğday unu ve ekmekten alınan katma değer vergisinin (KDV) kaldırıldığı bildirildi. 

Azerbaycan Ekonomi ve Sanayi Bakanlığı internet sitesinde yayımlanan açıklamada, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in talimatına esasen, buğday ithali ve satışı, buğday unu ve ekmeğin üretimi ve satışından alınan KDV tutarının 15 Ocak 2016 tarihinden itibaren kaldırıldığı belirtildi. 

Kararın, Azerbaycan yerel para birimi manatın devalüasyonunun ardından, az gelirli vatandaşların sosyal durumlarının güçlendirilmesi amacıyla alındığı kaydedildi.

KDV'sinin kaldırılmasının ardından 50 kilogram unun fiyatının ulaşım masraflarına bağlı olarak 23 manat ile 24 manat (yaklaşık 14 ile 15 ABD doları) arasında değişeceği belirtilen açıklamada, un ve ekmeği gösterilen bu fiyatlardan pahalı satacak kişilerin cezalandırılacağı kaydedildi. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...