Davutoğlu: Yabancı yatırımcılar pozitif ayırımcılığa hep muhatap olacak

Düzenleyen:
Davutoğlu: Yabancı yatırımcılar pozitif ayırımcılığa hep muhatap olacak

Ekonomi Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde Türkiye'de yatırımı bulunan yabancı sermayeli firma temsilcileriyle bir araya geldi.

Türkiye'de sadece Türk şirketlerinin değil bütün dünya şirketlerinin iş yapmasını, yatırım yapmasını, üretmesini, ticaret yapmasını istediklerini vurgulayan Davutoğlu, "Buraya gelip yatırım yapan her şirket, bu ülkenin, ekonominin parçasıdır. Dolayısıyla herhangi bir şekilde negatif ayırımcılığa maruz kalmadıkları gibi pozitif ayırımcılığa hep muhatap olacaklardır. Küresel kriz sürecinde herhangi bir finans kuruluşu iflas etmeyen tek OECD ülkesi olduk. Küresel krizden çıkışla birlikte 24 çeyrek üst üste büyüdük, dünya ekonomisinin daraldığı bir dönemde bu çok büyük bir başarıdır. Ne küresel krizin getirdiği problem ve sorumluluklar ne seçimler ne de komşu ülkelerdeki krizler, mali disiplinimizi bozamamıştır. 2014 ve 2015'te ikişer seçim yaşanmasına, milyonlarca Suriyeli kardeşimize evsahipliği yapmamıza rağmen bütçe dengelerini korumayı sürdürdük. 2016 yılı inşallah çok daha iyi bir yıl olacak" dedi. Dolmabahçe'deki kabule; Bayer CEO'su Hubert Braun, Bosch Türkiye Başkanı Steven Young, Mercedes CEO'su Britta Seeger, Nestle Türkiye CEO'su Felix Allerman, Phillip Morris Genel Müdürü Enrique Jimenez, Pepsico Türkiye Genel Müdürü Neil Pryor, Roche Genel Müdürü Adriano Treve, Toyota CEO'su Hiroshi Kato gibi üst düzey yöneticiler katıldı.
 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...