Cüzdanda dövizin yerini altın alıyor

Düzenleyen:
Cüzdanda dövizin  yerini altın alıyor

Ekonomi Haberleri

Erkeklerin zor günlerde kullanmak ya da tasarruf etmek için cüzdanlarının bir kenarına koyduğu dövizin yerini artık altın aldı.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Türkiye'de altın yatırımcılarının yüzde 50'sinin erkek, yüzde 50'sinin ise kadın olduğunu söyledi. Memiş, son yıllarda kuyumculardan alışveriş yapan erkek müşteri sayısının yüzde 25 civarında arttığına dikkat çekerek, gelen müşterilerin sadece hediye için değil, tasarruf amaçlı altın almak için de uğradığını dile getirdi. Özellikle son 5 yılda erkeklerin cüzdanlarında dolar ve avro yerine gram altın, çeyrek ya da Cumhuriyet altını bulundurmaya başladığını aktaran Memiş, "Nedenini sorduğum müşterilerin hemen hemen hepsi; '5 yıl önce gram altın 70 lira iken bugün 106 lira ile en kazançlı dost. Cüzdanımda döviz ya da nakit para bulundurursam hemen harcıyorum ama altın böyle değil. Altın biriktirmekle ciddi tasarruf yapmaya başladım' diyorlar" dedi. Memiş, altın tasarrufu yapan erkeklerin 30-50, kadınların ise 40-60 yaş aralığında olduğunu kaydetti. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...