Rusya daha fazla kılıç kuşanamaz

Düzenleyen:
Rusya daha fazla kılıç kuşanamaz

Ekonomi Haberleri

Rusya krizinin başından itibaren en çok konuşulan konu ‘gaz kartının’ oynanıp oynanmayacağı olmuştu. Bu konuda bazı çevreler ‘er yada geç kullanacağını’ söylerken diğer bir bölüm ise ‘Rus ekonomisinin bu kartı oynamaya müsait olmadığı ve gazın kesilmeyeceğini’ öngörmüştü.

Global Enerji Derneği Başkanı Çiğdem Dilek ise ikinci görüşü savunanlardan. Çiğdem Dilek, gazetemize yaptığı değerlendirmede Rusya’nın ekonomisinin büyük ölçüde doğalgaz gelirine bağlı olduğuna dikkat çekerek ‘gaz kesme’ konusunun onlar için hiç iyi olmayacağını söyledi.  Dilek, “Dolayısıyla ilişkileri daha da germek Rusya için de bir tehdit oluşturacaktır. Rusya enerji girdisine zarar vermemek adına öncelikle bizim oradaki müteahhit firmalarımıza zarar vermek istedi ve Rus turistlerin Türkiye’ye gelmesini engellenmek istedi. Ama şahsi kanaatim Rusya daha fazla kılıç kuşanamaz. Zaman içinde ilişkilerimiz normalleşir” dedi.
2016 yılı içerisinde yapacakları Uluslararası Enerji Kongresi hakkında da bilgi veren Dilek, “Kongreyi 3-4 Kasım’da Ankara’da gerçekleştireceğiz. Türkiye ve dünya petrol-gaz camiasını bir araya getireceğiz. Öne çıkan konuların başında dünya petrol piyasası olacağını düşünüyorum” diye konuştu. 
Osman Çobanoğlu ANKARA
 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...