Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

2015'te satılan araçlar Türkiye'nin 4 katı uzunluğunda

Düzenleyen: / Kaynak: AA
2015'te satılan araçlar Türkiye'nin 4 katı uzunluğunda

Ekonomi Haberleri  / AA

Geçen yıl satılan 1 milyon 8 bin araç art arda sıralandığında 6 bin kilometre, araya takip mesafesi de eklendiğinde 10 bin kilometre uzunluğunda trafik oluşturuyor.

Otomotiv Distribütörleri Derneğinin (ODD) açıkladığı verilerine göre, otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, 2015 yılında bir önceki yıla kıyasla yüzde 26,1 büyüdü ve 968 bin 17 araç satıldı. 2015 yılında 725 bin 596 otomobil satıldı. Bir otomobilin ortalama 5 metre olduğu göz önüne alındığında geçen yıl satılan otomobillerin toplam uzunluğu 3 milyon 627 bin 980 metreye ulaşıyor. Bu dönemde satılan toplam hafif ticari araç sayısı ise 242 bin 421'i buldu. Ortalama uzunluğu 7 metre hafif ticari araçların toplam uzunluğu 1 milyon 696 bin 947 metre yapıyor. Yine 2015 yılında 40 bin ağır vasıta araç satıldığı tahmin ediliyor. Ortalama uzunluğu 15 metre ağır vasıtaların toplam uzunluğu ise 600 bin metreye çıkıyor.

Toplamda 1 milyon 8 bin adet satış rakamına ulaşılan 2015'te satışı gerçekleşen otomobil, hafif ticari araç ve ağır vasıtalar arka arkaya sıralandığında 5 bin 924 kilometre ile yaklaşık 6 bin kilometrelik bir uzunluk oluşturuyor. Bu da Türkiye'nin en batısı ile en doğusu arasındaki 1.650 kilometrelik uzunluğun yaklaşık 4 katı anlamına geliyor.

"Araç kuyruğu Türkiye'yi baştan sona 6 defa dolaşıyor"

İleri sürüş teknikleri uzmanı Murat Tosun, 2015 yılında otomotiv sektörünün yeni bir rekor kırdığını belirterek, "Sadece geçen yıl satılan 1 milyon aracı arka arkaya koyduğumuz zaman, satılan araçlar Türkiye'yi baştan sona 6 defa dolaşıyor" dedi.

İstanbul'da satılan araçlar 5 bin kilometrelik trafik oluşturuyor

ODD'nin verilerine göre geçen yıl satılan araçların yarısının İstanbul'da alıcısıyla buluştuğunu kaydeden Tosun, "Bu durumda daha ilginç bir bilgiye ulaşıyoruz. İstanbul trafiğine geçtiğimiz yıl yaklaşık 500 bin araç katılmış durumda. İstanbul'da satılan araçlar art arda sıralandığında 3 bin, araya takip mesafesi konulduğunda 5 bin kilometrelik uzunluğa ulaşıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...