Gelirler vaatleri karşılıyor

Düzenleyen:
Gelirler vaatleri karşılıyor

Ekonomi Haberleri

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, hükümetin vaatlerinin karşılığının bütçede olduğunu söyledi.

Osman Çobanoğlu ANKARA
Gazetemize konuşan ve bütçeden vaatlere, Orta Vadeli Programdan (OVP) hedeflere kadar birçok konuda sorumuzu cevaplayan Bakan Yılmaz, "Türkiye’nin 2016 yılında yapacağı reformlarla uluslararası anlamda en öne çıkan ülkelerden biri olacağını düşünüyorum. G20 platformlarında da bunu tartıştık. Artık para ve maliye politikaları yetmiyor. Daha yüksek bir büyüme perspektifi için, pozitif yönde ayrışmak için bunları mutlaka reformlarla bütünleştirmemiz gerekiyor" dedi. Hükümetin bütün vaatlerinin mali disiplinden fedakârlık yapmadan gerçekleşebileceğini, büyüme ve vergi gelirlerindeki artışla elde edilecek kaynağın, bu vaatleri karşılayabileceğini ifade etti.
REFORMLAR İZLEMEDE
Bakan Yılmaz, reform izleme grubunun, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan’ın koordinasyonunda çalışmalarına başladığını vurguladığı açıklamasında, "Bugüne kadar 3 tane toplantı yaptık. Çeşitli reform kanunlarını burada ele alıp tartışıyoruz. Ar-Ge reform paketimiz sonuçlandı. Bunun ardından üretimle ilgili reformlarımız gelecek. Beklenenin üzerinde büyüdük ve yüzde 4'ü bulduk. Şu an itibarıyla gördüğümüz bu" dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...