Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yıldırım: Bölünmüş yol 14 kat arttı 30 bin kilometreye çıkacak

Düzenleyen:
Yıldırım: Bölünmüş yol 14 kat arttı 30 bin kilometreye çıkacak

Ekonomi Haberleri

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bölünmüş yol uzunluğunun 1750 kilometreden 24 bin 263 kilometreye çıktığını, 2019 hedefinin 30 bin kilometre olduğunu belirtti, 3. köprünün açılışı için de tarih verdi...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin devam eden dev projelerinin geldikleri seviye ile ilgili bilgi ve yeni projeler için müjde verdi. Bakan Yıldırım, Türkiye'nin dört bir yanında  bölünmüş yola önem verdiklerini, 2003 yılında 1715 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunun 2016 yılına gelindiğinde 24 bin 263 kilometreye ulaştığını, 2019'a kadar hedeflerinin 30 bin kilometre olduğunu söyledi. Yıldırım, 2019'a kadar Ankara-Niğde arasına da otoyol yapacaklarını müjdeledi.
KANAL İSTANBUL NE ZAMAN?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde açıkladığı Kanal İstanbul ile ilgili soruyu, "Çok büyük ve heyecan verici bir proje" diye cevaplayan Yıldırım, bu yılın sonuna kadar projeyi başlatmayı, en azından ihalelerini tamamlamayı hedeflediklerini ifade etti. Uçaklarda Kürtçe anons tartışmalarına, "Türkiye'nin resmi dili Türkçe'dir. Ana dilde öğrenmek serbesttir. Tek devlet, tek millet, tek vatan ve tek bayrak. Bu 4 değişmez ilke, asla ve asla tartışma konusu olmaz" diye konuştu.
HGS'DE AF SÖZ KONUSU DEĞİL
HGS cezalarına ilişkin olarak da Bakan Yıldırım, "2015 Nisan'ında cezalarla ilgili kanunda değişiklik yapıldı. O tarihten önce geçişlerde en uzak mesafeye ceza 10 katıydı. O düzeltildi ama Nisan 2015'ten sonraki uygulama. Geriye de işlemesi lâzım. Bu değişiklikle cezalar geçtiği mesafeye göre kesilecek. Yüksek gibi gözüken cezaların birçoğu önemli ölçüde rahatlayacak. Cezaların tamamen affedilmesi, kaldırılması söz konusu değil. Cezalara ilişkin bazı haberler çıkıyor. Bu cezalar durduk yere gelmiyor. Cezalar birike birike bu noktaya ulaşıyor" açıklamasında bulundu.
HIZ YOLDA FELAKET 'NET'TE BEREKET
Mobil iletişimde yeni bir dönem getiren 4.5G'nin ortak fiber yapısıyla ilgili bir soruya Bakan Binali Yıldırım, "İş başa geldiğinde, birlikte hareket edelim dendiğinde ticari kaygı nedeniyle ayrı hareket ediliyor. Ortak hareket, kaynak kullanımı açısından da önemli. Yolda hız felaket, internette berekettir" diye konuştu. Yıldırım, siber saldırı konusunda ise, MGK'nın gündeminde olduğunu, kurula bilgi verileceğini ifade etti.

3'üncü köprü mayısta bitiyor açılış temmuz-ağustosta

İstanbul trafiğinin büyük ölçüde rahatlamasını sağlayacak olan 3. köprü inşaatı, daha önce açıklandığı üzere mayıs ayında tamamlanacak. Bakan Yıldırım'ın verdiği bilgiye göre, köprünün inşaatı bitecek ancak devam eden yollar sebebiyle açılış yaz sonuna doğru yapılacak. 115 kilometre yolun, bağlantı yollarıyla 225 kilometreyi bulduğunu söyleyen Yıldırım, "Bunlar tamamen bittikten sonra açalım diye bir karar aldık. Dolayısıyla temmuz-ağustos gibi açılışa hazır hâle gelecek" dedi. Bakan Yıldırım, inşaatı tüm hızıyla devam eden 3. havalimanının da ilk etabının 26 Şubat 2018'de açılmış olacağını dile getirdi. Dünyanın en büyük havalimanı olarak inşa edilen limanın iki etabı da daha sonra açılacak. Bu yıl ayrıca Avrasya tüneli, Körfez Geçiş Köprüsü, Ovit Tüneli gibi projeler de hizmet vermeye başlayacak.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...