ABD’den Japonya’ya 35 bin camiyi döşedi

Düzenleyen:
ABD’den Japonya’ya  35 bin camiyi döşedi

Ekonomi Haberleri

Manisa'nın "halılarıyla meşhur" Demirci ilçesinde faaliyet gösteren Özkul Halıcılık, 35 bin camiye halı döşeyerek sektörde 100 yılı geride bıraktı.

Büyük Dedesi Alirıza Efendi’nin 1912 yılında sektöre adım attığını ifade eden üçüncü kuşak torun ve Özkul Halıcılık Yönetim Kurulu Üyesi Ali Rıza Özkul, “Ailemiz, elektriğin olmadığı yıllarda (1950) ilk makine tezgâhını ithal edip Demirci’ye getirmiş. 104 yıldır dededen toruna mesleğe gönül verip, önce el dokuması, ardından cami halıları dokuyarak işimizi yürütüyoruz. Bugüne kadar 35 bin camiye halı döşedik. Bunlar arasında Süleymaniye, Selimiye, Yeni Camii, Eyüp Sultan, Bursa Ulu Camii, Tokyo ve New York’taki camiler de var" diye konuştu. Üretimlerinde "yüzde 100 yün" kullanıldığını, yünün ise alev almayan bir madde olması sebebiyle tercih edildiğini vurgulayan Özkul, “Geleneksel Türk motiflerine bağlı kalarak özellikle tarihî camilerimizle halılarımızı bütünleştiriyoruz. Firmamız, aynı zamanda Uluslararası Yün Birliğinin lisansına da sahip" dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...