Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Jonas'ın maliyeti 3 milyar $

Düzenleyen:
Jonas'ın maliyeti 3 milyar $

Ekonomi Haberleri

ABD'nin doğu yakasını etkisi altına alan "Jonas" adlı kar fırtınasının yaklaşık 3 milyar dolarlık gelir kaybına yol açtığı tahmin ediliyor.

Geçen cuma günü başlayan ve hafta sonu etkili olan kar fırtınasının ülke ekonomisine verdiği zararın boyutları, yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Merkezi, "Jonas" adlı fırtınanın en yoğun görüldüğü eyaletlerden Pensilvanya'da bulunan Moody's Analytics'in tahminlerine göre, "Jonas" 2.5 ila 3 milyar dolarlık gelir kaybına sebep oldu. Kuruluştan yapılan açıklamada, maliyetin büyük kısmının, fırtınadan kapanan iş yerleri ve buralarda çalışanların kaybettiği gelirlerden oluştuğu, altyapıya yönelik zararın ise hesaplamaya dahil edilmediği bildirildi.
Öte yandan, kar kalınlığının yer yer 145 santimetreye ulaştığı New York'ta şehir yönetiminin yaptığı bir araştırmada, kentte her 2.54 santimetrelik karın temizlik maliyetinin 1.8 milyon dolar olduğuna işaret edildi. Araştırmaya göre, sadece New York'ta kar temizleme faaliyetlerine 56 milyon dolardan fazla harcandı. 
Ülkenin doğu yakasındaki 11 eyalette acil durum ilan edilmesine neden olan fırtınanın, 10 binin üzerinde uçak seferinin iptaline, binlerce kamu ve özel iş yerinin kapanmasına ve yüzlerce trafik kazasına yol açtığına işaret eden uzmanlar, toplam maliyetin gelecek günlerde kesinlik kazanacağını belirtiyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...