Odun dışı orman ürünlerinde hedefe ulaşıldı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Odun dışı orman ürünlerinde hedefe ulaşıldı

Ekonomi Haberleri  / İHA

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Odun dışı orman ürünlerinde 2015 yılı hedefi olarak belirlediğimiz 350 bin ton üretime ulaştık. Gerçekleştirdiğimiz üretim ile milli ekonomiye de 650 milyon TL katkı sağladık” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, odun dışı orman üretimini her geçen gün artırdıklarını ifade ederek, “2014 yılı odun dışı orman üretim hedefini 300 bin ton olarak programlamıştık. Ancak bu hedefi aşarak 306 bin ton üretim gerçekleştirdik. 2015 yılında da yine belirlediğimiz hedefe ulaşarak 350 bin ton üretim gerçekleştirdik” dedi.

Türkiye ormanlarının odun dışı orman ürünleri bakımından çok zengin olduğunu ve bu zenginliğin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Eroğlu, “Dünyada bu alanda ekonomik anlamda çok büyük bir pasta var ve bu pastadan en büyük payı Çin alıyor. Türkiye olarak biz son yıllarda bu konuda bir çıkış yakaladık ancak bunu yeterli görmüyoruz. Her yıl hedeflerimizi biraz daha yükselterek, pastadan almamız gereken payı artırmak için var gücümüzle çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

"ODUN DIŞI ORMAN ÜRÜNLERİNİN EKONOMİYE KATKISI GİDEREK ARTIYOR"

Odun dışı orman ürünlerinin ekonomiye katkısının giderek arttığını vurgulayan Bakan Eroğlu, “Odun dışı orman ürünleriyle hem milli ekonominin ihtiyacı olan ham maddeyi karşılıyoruz hem de ihraç yoluyla döviz girdisi sağlıyoruz. Bu çerçevede 2015 yılında odun dışı ürünlerin ülke ekonomisine katkısı 650 milyon TL olarak gerçekleşti. Aynı dönemde orman köylümüze ise 195 milyon TL destek sağlandı” diye konuştu.

Bakan Eroğlu, odun dışı orman ürünleri ile orman köylüsüne kazanç kapısı açıldığını da sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...