Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

’EXPO 2016 Antalya’ genelgesini yayımladı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
’EXPO 2016 Antalya’ genelgesini yayımladı

Ekonomi Haberleri  / İHA

Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenecek Türkiye’nin ilk EXPO’su olma özelliği taşıyan EXPO 2016 Antalya’ya ilişkin 2016/3 sayılı Başbakanlık Genelgesi, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

23 Nisan 2016’da kapılarını açacak olan EXPO 2016 Antalya’ya ilişkin Başbakan Ahmet Davutoğlu imzasını taşıyan genelgede, hazırlıklar çerçevesinde, EXPO 2016 Antalya Ajansı’nın kurularak faaliyetlerine başlandığına dikkat çekildi. Genelgede, EXPO 2016 Antalya için tahsis edilen bin 100 dekarlık arazi üzerinde katılımcı ülke bahçelerinin yanı sıra 101 metre yüksekliğindeki EXPO Kulesi, 6 bin 500 kişi kapasiteli kongre merkezi, 5 bin kişi kapasiteli amfi tiyatro, Türkiye Tarım ve Biyoçeşitlilik Müzesi ve Türkiye Biyoçeşitlilik Tema Parkuru gibi cazibe noktalarının yer alacağına dikkat çekilerek şöyle denildi:

"Antalya halkı ve turistler için yeşil ve kalıcı bir park alanı olarak gelecekte de kullanılacak olan bu alana, serginin açık olacağı 6 ay boyunca 8 milyon ziyaretçi gelmesi hedeflenmektedir. EXPO 2016 Antalya Uluslararası Bahçecilik Sergisi, ülkemizin sahip olduğu değerleri ve biyoçeşitliliği dünyayla paylaşmak ve potansiyelini ortaya koymak suretiyle ülkemizin tanıtılmasına katkı sağlayacaktır."

Genelgenin devamında şu ifadelere yer verildi:

"EXPO 2016 Antalya’nın her türlü hazırlığını yürütmeye ve organizasyon kapsamında kurumlar arası koordinasyonu sağlamaya EXPO 2016 Antalya Ajansı yetkilidir. Ajans tarafından gerekli görülmesi halinde diğer kamu kurum ve kuruluşları, özel kurum ve kuruluşlar, üniversiteler, meslek odaları ve birlikleri ile sivil toplum örgütleri de hazırlık çalışmalarına katkı vermeye davet edilebilecektir. Bu çerçevede EXPO 2016 Antalya Ajansı tarafından yürütülecek çalışmalarda ihtiyaç duyulacak her türlü destek, yardım ve kolaylık ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca titizlikle sağlanacaktır."

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...