Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

‘Kıdem’ 30 günden hesaplanacak

Düzenleyen:
‘Kıdem’ 30 günden hesaplanacak

Ekonomi Haberleri

Yeni düzenleme ile mevcut çalışanlar için kıdem tazminatına katılım isteğe bağlı olacak. Ayrıca tazminat 30 gün üzerinden hesaplanacak

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren kıdem tazminatı düzenlemesinde ayrıntılar netleşmeye başladı. Düzenleme ile kıdem tazminatına katılım isteğe bağlı olacak. Tazminatın hesaplaması ise 30 gün üzerinden yapılacak. Ekonomi Muhabirleri Derneği'nin sohbet toplantısında kıdem tazminatının hesaplaması konusunda detayları paylaşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, tazminat yükü sebebiyle işçi ve işverenin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti. Soylu, "Milyonlarca çalışan var. Nasıl bir süreçle karşı karşıya kalacakları belli değil. İşçi var, işyerinden memnun değil. Ayrılmak istiyor, işveren de onu ayırmak istiyor. Ama kıdem tazminatı yükünden dolayı hiç kimse hareket edemiyor. Bu çalışma hayatına bir rahatlık, güvence, ahenk ve uyum getirmiyor" diye konuştu. Bireysel kıdem tazminatı hesabının gerekliliğine vurgu yapan Soylu, "Herkesin bireysel kıdem tazminatı hesabı olsa ve hafta sonu ailemizle bilgisayarın başına geçtiğimizde kıdem tazminatında ne kadar biriktiğini görmek herhalde daha iyi bir süreç olur" ifadelerini kullandı. Kıdem tazminatı hesaplamasında 30 günden geriye gidilmeyeceğini açıklayan Bakan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Diyorlar ki 'Bizim bugün 30 günümüz var'. Doğru. Biz bundan geriye düşmeyiz. Ama bugün 30 günün de görece olduğunu siz benden daha iyi biliyorsunuz. Kıdem tazminatı neyi veriyor? Son aldığı maaşın üzerinden kaç yıl çalışmışsa. Peki en yüksek son aldığı maaş ne kadar? En yüksek ödenecek tavan maaş gerçekliği yansıtıyor mu? Hayır. Demek ki görece olarak kıdem tazminatında eksik var. Ne işveren ani ödemelerle karşılaşacak, sıkıntı çekecek ne de işçi kendi beklentisinin çok altında ve çok zorlanarak bir karşılık alacak." Soylu kıdem tazminatının mevcut çalışanlar için isteğe bağılı olacağını, 1 gün bile çalışanın kıdem tazminatı alacağını sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...