Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ambargo sonrası İran’a Türk akını

Düzenleyen:
Ambargo sonrası  İran’a Türk akını

Ekonomi Haberleri

GÜBRETAŞ Genel Müdürü Kutlu, İran’da 310 milyon liralık rekor yatırıma ulaşacaklarını belirterek, “İran hedefe ulaşmamızda bize yardımcı olacak” dedi

Ekonomi Servisi
GÜBRETAŞ, ambargonun kalkmasıyla Türk firmaların radarına giren İran’a yatırımlarını artırıyor. 2008 yılında Razi Petrokimya şirketini 656,4 milyon dolara satın alarak bu ülkede entegre gübre üretimine başlayan GÜBRETAŞ, 2016 yılı yatırım bütçesi içiresinde İran’a 196 milyon lira ayırdı. Şirketin pazar liderliğini güçlendirmek amacıyla Türkiye ve yurt dışında yatırımlarına devam ettiğini söyleyen GÜBRETAŞ Genel Müdür Şükrü Kutlu, “2016 yatırımlar açısından bir rekor yılı olacak. Yurt içinde 114 milyon TL’lik yatırım bütçesi ayırdık. İskenderun, İzmir ve Samsun’daki tesisleri bu yıl sonuna kadar tamamlayarak lojistik gücümüzü artıracağız. Azotlu gübrelerden amonyum nitrat ve kalsiyum amonyum nitratı üretebilmek için Yarımca’da yeni bir tesis projemiz var. İzmir’de kurulu tesislerimizde yapacağımız modernizasyon yatırımıyla sıvı-toz gübre üretim kapasitesini artıracağız” dedi. Yurt dışındaki yatırımlara da değinen Kutlu, “İran’da devam eden tesis yatırımları için 2016’da yaklaşık 196 milyon TL yatırım bütçesi öngördük. Böylece Türkiye ve İran’daki toplam yatırım bütçemiz yaklaşık 310 milyon TL ile şirket tarihi açısından rekor bir miktara ulaşmış olacak” diye konuştu. Kutlu, yaptırımların kaldırılmasıyla İran’daki tesislerinin önünün açılacağını belirterek şöyle konuştu: “Yaptırımlar sebebiyle yedek parça teminindeki zorluk yüzünden fabrikada bir parça arızalandığı zaman onu temin edemiyorduk. Fakat yaptırımların kaldırılması sonrası bankalar ve şirketler bizi aramaya başladı. Kısacası bu pozitif gelişmenin İran’daki bağlı ortaklığımızın ciro ve kârlılığına olumlu katkı yapmasını bekliyoruz.” 
“SÜRAT TEKNESİ OLACAĞIZ”
Geçen yıl üretimde yüzde 32’lik artışla 697 bin tona, toplam satışta ise 1 milyon 665 bin tona ulaştıklarını anlatan Kutlu, “2016 yılı bizim için rekorlar yılı olacak. Biz bu şilebin aynı zamanda sürat teknesi gibi hareket kabiliyetinin de yüksek olmasını istiyoruz. Bu yıl 2 milyon tonu aşan satış hacmi, 4 milyar TL üzerinde konsolide ciro ve 234 milyon TL net kâr hedefliyoruz. Gübrede KDV’nin yüzde 18’den yüzde 1’e inmesi ve İran’a yaptırımların kalkması hedefe ulaşmamızda bize destek olacak” dedi. Kutlu, Afrika bölgesinde de yatırım fırsatı kolladıklarını ifade ederek, özellikle hammadde kaynağı bakımından zengin olan Fas, Tunus, Cezayir ve Ürdün gibi ülkelere yoğunlaştıklarını kaydetti.

Bahçeye de el attı

GÜBRETAŞ Genel Müdürü Şükrü Kutlu, tarımsal üretimin yanı sıra artık ‘GÜBRETAŞ Bahçem’ markasıyla bahçe, süs ve saksı bitkileri alanındaki ürünlerle şehirli tüketiciyle buluşacaklarını anlattı. GÜBRETAŞ Bahçem’in 3 ana ürün grubunda 13 çeşit ürün ve 21 farklı ambalajla tüketicinin karşısına çıktığını söyleyen Kutlu, “Şu an Ankara Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin bahçesinde GÜBRETAŞ Bahçem ürünleri kullanılmaya başlandı. GÜBRETAŞ Bahçem grubunda, 2016 yılında 3500 ton satış ve 20 milyon TL ciro hedefliyoruz” dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...