Kolay kazanç Maliye’nin kıskacında

Düzenleyen:
Kolay kazanç Maliye’nin kıskacında

Ekonomi Haberleri

Maliye Bakanı Ağbal, "Piyasadaki rekabet eksikliğinden kaynaklanan birtakım kolay kazançlar var. Bunları denetimden kaçırmayacağız" dedi

Maliye Bakanı Naci Ağbal, geçen yıl yaklaşık 58 bin 676 mükellefle ilgili vergi incelemesi yaptıklarını ve 18.8 milyar lira ceza uyguladıklarını belirterek, "2016'da kayıt dışı ekonomiyle mücadeleye çok daha odaklanacağız" dedi. Gelir İdaresi Başkanlığının Kayıtdışı Mücadele Eylem Planı'nın bulunduğunu hatırlatan Bakan Ağbal, bu çerçevede 2010 yılından beri çok önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Ağbal, "Vergi Denetim Kurulunu da 2011 yılında kurduk. Yepyeni bir kurum ama yaklaşık 10 bin çalışanı var. Gerçekten vergi denetiminde çok daha etkin yapı oluşturmaya çalışıyoruz. Yatırım ve üretim tarafından daha ziyade, kolay kazançlara yönelmiş, piyasadaki rekabet eksikliğinden kaynaklanan bir takım önemli kazançlar olabiliyor. Özellikle bu alanlara da yönelen bir vergi denetimini inşallah gerçekleştireceğiz. Bu yolla da kayıt dışı ekonomiyle mücadeleye önemli katkı vereceğiz" diye konuştu. Hükümetin eylem planında, "Vergi Usul Kanunu" değişikliğinin ilk 6 ayda yapılacaklar arasında yer aldığını hatırlatan Bakan Ağbal, şöyle devam etti: "Çok rahat bir şekilde bu çalışmayı 6 aya kalmadan Meclis'e göndeririz. Vergi Usul Kanununda vatandaşı, mükellefi ilgilendiren birçok konu bulunuyor. Vergi incelemesinin kural ve kaideleri bu kanunda."

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...