HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Pakistan TOKİ'den 4,5 milyon konutun inşası için destek istedi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Pakistan TOKİ'den 4,5 milyon konutun inşası için destek istedi
Pakistan, Toki, Haber

Ekonomi Haberleri  / AA

Pakistan, yapılması planlanan 4,5 milyon konut inşası için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nden teknik destek ve tecrübe paylaşımı istedi.

Pakistan Pencap Hükümeti Konut, Kentsel Gelişim ve Toplum Sağlığı Mühendisliği Bakanı Tanveer Aslam Malik, Pakistan'a yapılması planlanan 4,5 milyon konut inşası için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nden (TOKİ) teknik destek ve tecrübe paylaşımı istedi. TOKİ Başkanı Ergün Turan'ın, 31 Aralık 2015-3 Ocak 2016 tarihlerinde Lahor'a gerçekleştirdiği resmi ziyaretin ardından Pakistan Pencap Hükümeti Konut, Kentsel Gelişim ve Toplum Sağlığı Mühendisliği Bakanı Malik, beraberindeki heyetle TOKİ projelerini görmek, teknik ve uygulama konusunda destek almak için Türkiye'ye geldi.

Bakan Malik ve beraberindeki heyet, TOKİ'nin Ankara ve İstanbul'da yürüttüğü projeleri gezerek bilgi aldı. Projeleri yerinde gören Malik, TOKİ'nin modelini öğrenmek istediklerini söyledi.

Pakistan ve Türkiye arasında başka ülkelerde benzeri olmayan işbirliği ve yakın ilişkilerin sürdürüldüğüne dikkat çeken Bakan Malik, şöyle konuştu:

"TOKİ'nin gösterdiği yüksek başarı bizi gerçekten etkiledi. Bu nedenle deneyimlerinizi paylaşmak açısından büyük bir sabırsızlık duyuyoruz. 4,5 milyon konut açığımız var. 2 yıl içinde düşük ve orta gelir grubu için 50 bin konut yapmak istiyoruz. Lahor'da gündeme gelen teknik destek ve tecrübe paylaşımı konularının gerçekleşmesi bizi mutlu edecektir."

TOKİ uygulamaları yurtdışına aktarılıyor

Kardeş ülke Pakistan ile TOKİ arasında işbirliği sürecinin devam ettiğini söyleyen TOKİ Başkanı Turan ise "Özellikle alt gelir grubuna yönelik ürettiğimiz konut modelimizi öğrenmek istiyorlar" dedi.

Özellikle gelişmekte olan ülkelerin TOKİ'yi ziyaret edip, işbirliği modelini öğrenmek istediklerini belirten Turan, şunları kaydetti:

"Suudi Arabistan, Afganistan, Kazakistan, İran, Pakistan, Gana gibi ülkeler TOKİ'yi ziyarete gelip, işbirliği yapmak ve TOKİ modelini öğrenmek istiyorlar. Konut üretimindeki tecrübelerimizi, uygulamalarımızı yurtdışında da paylaşıyoruz."

TOKİ'nin ciddi bir "knowhow"a (üretim yöntemleri ya da teknolojisinin bir başka firmaya satılması veya kiralanması) sahip olduğuna vurgu yapan Turan, "2 yıl içinde Pencap'ta düşük ve orta gelir grubundaki ailelere yönelik gerçekleştirilmesi planlanan toplam 50 bin konutun üretimi konusunda teknik ve uygulama konusunda tecrübelerimizi paylaştık" diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...