S&P'den Türkiye 'deki bankalara uyarı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
S&P'den Türkiye 'deki bankalara uyarı

Ekonomi Haberleri  / İHA

Uluslararası kredi değerlendirme kuruluşu S&P, dış kaynaklı risklerin artması halinde Türk bankalarının fonlama ve aktif kalitesi bozulabileceğini söyledi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's (S&P), 'Dış risklerin Türk bankalarının fon ve varlık kalitesine etkisini inceleyen raporu'nu açıkladı. Rapora göre; Türk bankalarının ağırlıklı olarak yurtdışından finansmana bağımlılığı nedeniyle küresel likidite ve risk algısındaki değişikliklere karşı hassas olduğunu söyledi.
Bankaların fonlama ve aktif kalitesinin kırılgan olduğunun altını çizen kuruluş, bu iki unsurun şu anda bir tehdit oluşturmamasına rağmen, politikalardaki belirsizlik ve yurtdışı ortamdan kaynaklanabilecek ekonomik baskı ve güven erozyonu gerçek sorunların oluşmasına yol açabileceği kaydedildi.
Türk bankalarının mali durumları ve performanslarının 'son yıllarda bozulan' yerel ekonomi ve politika ortamı ile yakından ilintili olduğu bildirilen raporda, kredi notu verilen altı Türk bankasının kredi notu görünümünün ülke notuna paralel olarak 'negatif' olduğu açıklanırken, negatif görünüm gelecek 12 ayda aktif kalitesinin belirgin ölçüde bozulabileceğine ve toptan yurtdışı fonlamanın oranının artmaya devam edebileceğine işaret edildiği açıklandı. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...